19 Pavaje la moda si avantajele lor

19 Pavaje la moda si avantajele lor

04.05.2021 08:00

19 Pavaje la modă și avantajele lor

 

img_11martieOdată cu venirea primăverii, îți propunem un subiect de blog atipic și foarte atrăgător: o trecere în revistă a tendințelor din această primăvară în ceea ce privește modelele de pavaje, împreună cu toate avantajele pe care le au acestea și, implicit, cu arhitecturile și locurile în care se potrivesc. Pentru că tendințele din cadrul arhitecturilor rezidențiale au o rată de schimbare destul de rapidă, fiind influențate de mișcări diverse și de contexte variate, este bine să le considerăm valabile în special pentru această primăvară, chiar dacă influența lor va deveni evidentă și se va stabiliza în anii care o să urmeze.

 

Gama pavajelor antichizate se întoarce în forță

Una dintre direcțiile de vârf din oferta noastră, gamele de pavaje antichizate sosesc în diverse modele și prezintă avantajul general și foarte edificator că se potrivesc cu un număr impresionat de stiluri arhitecturale, împrumutându-le tuturor o patină de vechi. În plus, reușesc să facă legătura cu elementul natural și să mențină, la nivelul solului, ceva din puterea zidurilor înconjurătoare. Realizează acest aspect prin texturile și cromatica lor și, în același timp, pot induce căldură unei curți care altfel ar fi rece și impersonală.

img_12martieimg_13martie

 

 

      

 1. Conic antico este un model elegant și aluziv, care împrumută structură și coerență curților cu un perimetru mai complex, în cadrul cărora formele dreptunghiulare sau pătrate tradiționale s-ar dovedi prea angulare și nepotrivite. O soluție excelentă pentru curțile frontale circulare, Conic antico se adaptează ușor în cazul jardinierelor mari rotunde (care sunt, și ele, foarte cerute în această primăvară) și pe care le delimitează ușor de gazonul din apropiere.
 2. Cu un puternic accent istoric, Old stone se desprinde de alte produse din gama antică prin modelul minor, aproape portughez, al pavelelor sale. Îl recomandăm cu căldură pentru căsuțele de la țară, pentru intrările strâmte și curțile mici urbane, pentru terasele discrete și pentru cele cochete deopotrivă. Reduce hotărâtor senzația spațială de aglomerare și, de aceea, se potrivește foarte bine cu decorații de mici dimensiuni, fiind potrivit și pentru anotimpul hibernal, dacă este cazul.
 3. Dimpotrivă, Star Brick este un pavaj estival, potrivit pentru curți largi și însorite. Va reda sensul antichizat prin recurența texturilor sale pe suprafețe mari de teren, mai ales atunci când efectul este punctat de ghivece în tonuri similare, de mari dimensiuni. Poți folosi de asemenea acest model și pentru aleile lungi de grădină (în care caz observăm un trend ascendent în vânzări), lângă conifere și lângă tufele perene de trandafiri. img_14martie
 4. Antic reprezintă modelul clasic, ușor impersonal, dar păstrând totuși tonurile tradiționale ale unor pavele antichizate. Astfel, îl recomandăm pentru spațiile implicit neutre, cum sunt aleile pietonale urbane, pentru parcuri și curți mari. Poți folosi acest model ca pe un accesoriu excelent pe străzile înguste, ale căror trotuare vor arăta în felul acesta mult mai cald și mai primitor.
 5. Ultimul model pe care ți-l prezentăm în cadrul acestei direcții, Appia Antica este și cel mai delicat dintre ele, atât prin structurile formale la care ajunge, cât și, mai ales, prin variația discretă texturală a pavelelor sale. Din această cauză, Appia Antica este o gamă versatilă, potrivită pentru curțile vilelor urbane și pentru aleile lor. În cazul unor arhitecturi impozante, cu terase mari sau foișoare zidite, modelul se poate integra și în proximitatea construcțiilor, unde își va împrumuta din plin căldura și identitate, redând locului respectiv stabilitatea de care are nevoie.

 

Trei soluții pentru dalele premium

img_15martieLa capătul celălalt al ofertei noastre, se află dale a căror mărime impresionează prin simplitate și claritate. Ele sunt potrivite în cadrul proiectelor moderniste, pentru arhitecturile nordice, în spațiile minimaliste și, de foarte multe ori, pe ariile care, din rațiuni contextuale, trebuie să păstreze un ton impersonal sau echidistant.

 1. Asti Colori impresionează prin eleganța formelor, prin textură și, nu în ultimul rând, prin mărimea impozantă a dalelor sale (90 x 30 cm). Raportul de 1/3 structurează perspectiva, în vreme ce mărimea dalelor permite organizarea acestora în orice structură, cu orice tip de cant (în perioada aceasta se poartă canturile late, lejere).
 2. Forest este de foarte multe ori comandată pentru interior (spații comerciale și spații business, în special acolo unde există alei interne late, utilitariste) și pentru terase, inclusiv terase de acoperiș, terase de cafenele sau rezidențiale. Implică o textură specială și un design aparte, foarte apreciat de arhitecții de azi.
 3. Mozaic este un model stabil și elegant, foarte versatil care, prin mărimea dalelor sale, se potrivește în curțile largi și primitoare. În plus, această gamă se extinde cu ușurință în spațiul grădinii, unde creează atât alei bine organizate (modelul este ales în acest sezon pentru aleile centrale, de acces direct în grădină), cât și sub forma dalelor individuale, care sunt folosite fie ca spațiu de acces, fie ca element de legătură între două alei deja existente în grădină.

Elemente și structuri la modă: câteva idei

Este important atunci când definim direcțiile contemporane din arhitectura rezidențială să menținem deschis dialogul dintre aspect și funcționalitate. Mare parte din direcțiile pe care se axează arhitecții de astăzi au învățat deja lecția acestui dialog: un ansamblu arhitectural contemporan este în același timp echilibrat din punct de vedere estetic, funcțional practic, intuitiv social și rezistent în timp.

img_16martieAceste principii se transpun în cadrul pavajului în mai multe caracteristici: tipologia dalei (dală de mari dimensiuni, pavelă medie, pavelă mică), culoarea pavajului (cu toate gamele de nuanțe potențiale asociate, această listă este extrem de extinsă: vorbim de sute de opțiuni și îți sugerăm cu tărie să folosești filtrele de pe website-ul nostru ca să te orientezi mai ușor!), stilul pavajului, forma dalelor sau a pavelelor. În acest moment, se află la mare căutare modelele care îmbină, folosindu-se de aceste caracteristici, un aer contemporan cu o stabilitate clasică. Se caută culori deschise, omogene și puternic individualizate, iar în ceea ce privește formele, vorbim în special de modelele angulare și de cele simetrice.

Știai că:

 • în Empire State Building sunt peste zece milioane de cărămizi?
 • clădirea Institutului Salk (proiectat de Louis Kahn), care este una dintre clădirile moderniste definitorii pentru secolul XX are baza podită cu plăci de ciment, al căror aspect nefinisat sugerează uzura timpului și impermanența materialelor în fața acestuia?

          

Două soluții minimaliste, elegante și simple

Pe lângă celelalte elemente din lista noastră, îți recomandăm cele două modele de mai jos pentru că fiecare din ele însumează un raport excelent între caracteristicile pe care ți le-am reamintit puțin mai sus și fac acest lucru în baza unei simplități aparent ușor de menținut (deși nu este cazul). Rezultatul este foarte atrăgător pentru că, din acest motiv, modele de pavaje de mai jos se potrivesc foarte ușor în aproape orice context rezidențial de azi.

 1. Athena este o gamă marină, simplă fără să fie simplistă, construită în baza unui raport clasic (și atât de eficient din punct de vedere arhitectural) de 1/2 între lungimea și lățimea dalei. Este la modă pentru că nu are vârstă: se potrivește excelent în curțile mari, construiește alei intime, intrări spectaculoase, este călduroasă, rezistentă și vivace, se potrivește cu mobilierul de exterior și arată bine lângă vegetație.
 2. Artline este sora urbană a modelului precedent pentru că impresionează prin aceeași simplitate, doar că oferă o respirație diferită, mai potrivită pentru elementele contemporane din parcurile și curțile urbane de astăzi. O recomandăm însă și pentru aleile auto, pentru zonele de acces și în parcurile cu vegetație de mari dimensiuni, unde păstrează pe suprafața solului sensul limpede și discret al pietrei naturale.

img_17martie

Despre pavajele negre, într-o nouă perspectivă

Dalele negre oferă o spațialitate deosebită și se pretează astăzi în cele mai diverse contexte: sunt potrivite acasă, unde reduc impresia impersonală și imersează pe holurile interioare o perspectivă modernă și misterioasă, dar arată impunător și atunci când sunt folosite pe alei individuale sau în tandem cu alte modele, de o cromatică distinctă.

Am ales pentru această direcție trei modele pe care le considerăm semnificative pentru direcțiile din această primăvară, însă oferta noastră este în acest cadru mai vastă și mai permisivă.img_18martie

 1. AirPave instituie în spațiu verticalitate și volum. O gamă complexă, extrem de pretențioasă la accesoriile cu care este corelată, AirPave este pentru pretențioși. Eleganța dalelor este echilibrată de senzația de claritate și organizare pe care mărimea acestora o aruncă în spațiu, rezultând modele simple, însă impunătoare, potrivite pentru terase de mari dimensiuni, pentru holuri, bănci și spații comerciale sau business.
 2. Varianta antracit de la Arte Arc de Cerc induce prin tonurile închise foarte multă căldură, o căldură vulcanică, sudică, potrivită pentru curțile intime, firești, asaltate de flori și alte elemente de piatră. Se vinde bine în această perioadă pentru că are un sens contemporan cu toate că păstrează, cel puțin în cazul modelelor circulare, ceva din aerul clasic și stabil al unui pavaj tradițional.
 3. Bradstone Lias Dala rescrie practic ordinea unui pavaj clasic prin faptul că corelează dalele de o proporție atipică (1/4) în modele suple și elegante, potrivite pentru mediile naturale și urbane deopotrivă. Interesul constant pentru gama Bradstone s-a concretizat în ultima perioadă pe un interes pentru nuanțele fumurii ale acestui model, contrastive în raport cu arhitecturile deschise și echilibrate de azi, care păstrează la nivelul zidurilor și al gardurilor albul și cremurile mediteraneene.

Trei sfaturi utile pentru cum să alegi

img_19martieDirecțiile stilistice și modele de la un moment dat nu trebuie să te facă să uiți cele trei elemente centrale din orice decizie referitoare la un pavaj rezidențiat.

 1. Alege o gamă care se potrivește cu arhitectura de ansamblu a casei tale. Acest principiu simplu și foarte eficient se asigură că rezultatul este unitar și scalabil.
 2. Alege o gamă rezistentă la intemperii și uzură. Este un aspect pe care trebuie să-l iei în considerare chiar și astăzi, când marea majoritate a modelelor de pe piață sunt de o calitate deosebită și vin cu garanții pe măsură. În plus, este un aspect care trebuie luat în mod special în considerare odată ce ai nevoie de un pavaj special (trafic auto mai pronunțat, uzură crescută din cauza umezelii persistente, uzură la acces, condiții dificile de instalare etc.).
 3. Alege o gamă utilă. Nu vrei dale individuale dacă ai nevoie de acces auto, nici dale impersonale pentru un spațiu intim, dale mari pentru o curte mică (deși aici pot exista excepții) sau pavele mici pentru terasele urbane (și aici pot exista excepții, în special în cazul în care alegi să punctezi spațiul terasei cu foarte multe elemente de vegetație). Gama trebuie să-și servească scopul și să facă asta pentru anii care vor urma.

Trei modele deosebite și un sfat

Începem cu sfatul: uneori găsești în oferta noastră un model (o culoare, o textură sau o formă) pentru o perioadă scurtă de timp. Contactează-ne ca să-ți explicăm de ce se întâmplă asta și cum poți avea totuși acces la un model care, aparent, a dispărut din ofertă.

img_20martie

img_21martie

 1. Amplio a făcut furori în trecut și este încă foarte bine perceput de clienții noștri pentru modul delicat, urban și intuitiv prin care reconstruiește pavajul care urmează modelul tablei de șah. Ideal pentru curțile contemporane, pentru deck-uri și terase deschise, pentru alei late și piațete, Amplio se adaptează ușor, asta e sigur. În plus, oferă un raport excelent calitate / preț și este, de aceea, potrivit atât pentru proiectele mici, cât și pentru cele de mari dimensiuni.
 2. Ca să înțelegi ce este impresionant în gama Immagia trebuie s-o vezi cu ochii tăi. Aparenta lipsă de echilibru a dalelor, care vine simultan dintr-o geometrie complexă și din formele neregulate ale dalelor care o formează, se traduce, în fapt, într-o organizare spațială distinctă, plină de șarm și vivacitate. Dalele creează într-un mod stelar forme suple și angulare, astfel că reușesc să-și mențină identitatea și când sunt folosite pentru o alee de acces, și când acoperă spații mari, și când, eliberate de un proiect arhitectural specific, sunt folosite în conjuncție cu natura de la care, în ultimă instanță, se reclamă.
 3. Dalele Zen au reprezentat în oferta noastră un clasic instantaneu: au devenit imediat apreciate pentru finețea și eleganța cu care creează cărări de dale individuale și au rămas în același timp în atenția clienților de toate gusturile de la un an la altul. Astăzi, le remarcăm din nou pentru abilitatea cu care se potrivesc sau cu care completează orice spațiu minimalist și contexte naturale dintre cele mai diverse.

img_22martie

Trei modele Penter în această primăvară

Ne încheiem lista cu trei modele distincte Penter, al căror iz modern le-a atras un loc central în cadrul ofertelor din ultima perioadă. În cazul în care te afli în mijlocul unui proiect dorești să adaugi, la nivelul solului, un suflu nou, ia în calcul cele trei variante de mai jos. S-ar putea ca finețea lor și gradul de utilitate crescut să te convingă de la sine.

 1. Penter Dresden cu Cant este, așa cum îi sugerează numele, un model urban, al cărui antracit nuanțat se potrivește pentru proiectele care includ scări, treceri de nivel, terasări sau orice alt element arhitectural care implică spațialitate și adâncime de perspectivă. Interesant pe arii mici, acest model câștigă respirație dacă este desfășurat pe zone mai ample, inclusiv în tandem cu alte modele, în culori mai deschise.
 2. Brunul antracit al lui Penter Dresden fără Cant creează spații mai compacte și mai echilibrate, însă reduce adâncimea perspectivei. Îl putem folosi cu succes pentru alei sau terase și, de asemenea, pentru holurile largi, cu iluminație combinată: artificială și naturală.
 3. Penter Husum, pe de altă parte, este un model infinit mai delicat, focusat pe un galben discret și pe o textură fină, nisipie, puternică. Modelul este solicitat pentru proiectele rezidențiale în primul rând, unde construiește cu ușurință curți funcționale continuate cu alei de grădină sau, pur și simplu, cu alei de acces. Este ușor de montat, oferă un raport calitate / preț foarte bun și are o rezistență în timp de invidiat.

img_24martie

Câteva cuvinte la final

Ideea de a alege un pavaj la modă, la un moment dat, poate părea contraproductivă și, parțial, contraintuitivă pentru că durata de folosință a unui asemenea produs este dincolo de mode și se întinde pe durata a câteva zeci de ani. Un pavaj de calitate care este montat corespunzător poate rezista într-adevăr mai mult de o generație fără să solicite reparații sau intervenții majore.

Cu toate astea, atunci când alegem în funcție de modele contemporane ne raliem la un mod de gândire și la un set de principii care demonstrează că avem capacitatea să integrăm arhitectura locuinței noastre (și, implicit, tipologia pavajului folosit) în contextul ansamblurilor arhitecturale în mijlocul cărora locuim.

Dacă, însă, decizia este pentru tine una dificilă, din motive care pot varia de la caz la caz și dacă lista pe care ți-am oferit-o mai sus nu te mulțumește, ne găsești oricând online sau la telefon pentru o ofertă particulară și, firește, personalizată. Până atunci, nu uita că este esențial să alegi un pavaj care să acopere simultan trei elemente distincte: funcționalitatea spațiului unde este montat, estetica acestuia în raport cu arhitectura casei căreia i se asociază și rezistența la uzură în funcție de condițiile specifice la care urmează să fie supus și de condițiile de mediu. Dacă aceste lucruri sunt acoperite, modelul pe care îl vei alege se va dovedi un succes, fie că se află, fie că nu se află în lista de mai sus.

 

Postat în News De:
Dragomir Margineanu

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii