Adezivi - Ciment

Adezivi - Ciment

Adezivi


Adezivii sunt materiale folosite în construcții, inclusiv în operațiile de pavare și/sau pardosire, cu scopul de a lega pe termen lung două elemente (straturi) de naturi diferite și de a permanentiza această legătură diminuând pe cât posibil impactul oricărei intervenții externe, fie ea climatică, mecanică sau chimică. Datorită caracteristicilor speciale pe care le au aceste substanțe, cei mai mulți producători aleg să le disocieze în funcție de formula chimică a acestora, ceea ce poate fi derutant pentru un cumpărător care nu are cunoștințe profesionale în domeniu.


Este, dimpotrivă, mult mai important să știm în ce fel protejează acești adezivi, adică în ce constau avantajele lor atunci când sunt folosiți în pavare și în construcția de ziduri. Unele produse acoperă mai multe din elementele discutate de noi mai jos, în vreme ce altele sunt specializate pe o protecție specifică. Astfel, distingem între adezivi folosiți: • împotriva infiltrării apei – sunt foarte potriviți pentru orice tip de pardosire exterioară, inclusiv pentru terase de acoperiș sau terase urbane, dar pot fi aplicați și în interioare, în subsoluri, parcări și alte locuri similare unde există o prezență potențială a apei.

 • pentru menținerea stratului de suport – oferă diverse tipuri de protecție cu sau fără permiterea vegetației, sunt permeabile sau nu, sunt fixe sau ușor elastice.

 • pentru stabilitatea elementelor de construcție – sunt adezivi cu o putere mare de aderență și cu rezistență semnificativă în timp, în special la schimbarea condițiilor de climă (temperatură și umiditate).

 • pentru rosturi – adezivi speciali pentru umplerea rosturilor, care oferă o izolație corespunzătoare și un grad ridicat de rezistență la uzura fizică datorată contactului constat, atât în cazul pavajelor pietonale, cât și în cazul pavajelor destinate traficului auto.

 • pentru stabilitatea dalelor și a pavelelor – poate cel mai important element al acestor materiale, orice adeziv are ca scop final rezistența neschimbată a pavajului de la un anotimp și an, la altul.


Cum se aleg adezivii


Oricare ar fi operațiunea pe care o execuți, alegerea adezivilor este în primul rând în funcție de scopul acestora și de efectul pe care dorești să îl obții. Nu trebuie însă să uităm contextul mai amplu al operațiunii (de exemplu alternanța condițiilor termice de la vară la iarnă în cazul adezivilor folosiți pentru zidărie), care poate limita parțial plaja de opțiuni pe care o ai.


Oferta noastră


În prezent, îți oferim adezivi de la partenerul nostru Elis. Oferta noastră este într-o schimbare permanentă și ne poți contacta aici pentru a fi la zi cu gama de produse de adezivi de care ai nevoie pentru proiectele tale.Câteva informații utile despre ciment


Cel mai utilizat material din toate tipurile de construcții din lume, cimentul prezintă avantaje specifice extrem de relevante și evidente: • prezintă cel mai bun raport rezistență-preț de pe piață;

 • este util în orice proces de construire;

 • este necesar în majoritatea fundațiilor și a plăcilor;

 • este esențial ca material structural.


Caracteristicile chimice și fizice ale diferitelor tipuri de ciment de astăzi variază de la un producător la altul, de la o zonă geografică la alta și, parțial, de la o tipologie de producție la alta. Totuși, este de reținut că tehnologia contemporană este suficient de înaintată încât producția de ciment să fie deja adusă la standarde mai mult decât performante.


Îți oferim produse excelente atât ca rezistență, cât și ca versatilitate, potrivite pentru toate proiectele tale.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă