Pagina:
  1. 1
  2. 2
Setare Direcție Ascendentă

Pavajul pentru curtea din fata. Ghid complet

marți, 4 iunie 2019 09:18:00 Europe/Bucharest

Orice formă ar avea și aproape în orice context ar fi plasată, curtea din față este primul element care arată vizitatorilor casa în care vor intra. Din acest punct de vedere, ea poate să fie mai importantă chiar decât stilul arhitectural folosit pentru clădire, deși cele două elemente de arhitectură se completează deseori într-un tot unitar. Într-un asemenea context, este într-adevăr esențial să-ți alegi cu cea mai mare atenție aspectul curții din față. Iar aici, pavajul și accesoriile sale sunt ele însele esențiale.

Citește Mai Mult
Postat De: Dragomir Margineanu

Dalele individuale: utilitate, sugestii si solutii

luni, 13 mai 2019 08:18:00 Europe/Bucharest

Mai mult decât oricând, primăvara este momentul când dalele individuale ies în evidență în curtea și, în special, în grădina ta. Iarba este unul dintre motivele de bază care susțin acest lucru, dar nu singurul. În fapt, alegerea dalelor individuale este suficient de complexă încât să-ți solicite toată atenția. Ai aici la îndemână un ghid complex și echilibrat, conceput tocmai în acest scop. Citește mai departe ca să-ți faci o imagine amplă și exhaustivă referitoare la tipurile de dale individuale pe care le ai la dispoziție, la modurile cum le poți folosi și, nu în ultimul rând, la trucurile posibile prin care, folosind aceste dale, îți poți înfrumuseța și mai mult spațiul privat.

Citește Mai Mult
Postat De: Dragomir Margineanu

Jardiniere si ghivece la moda in aceasta primavara

marți, 2 aprilie 2019 09:18:00 Europe/Bucharest

Există o multitudine de aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți alegi jardinierele și ghivecele de flori pentru curtea sau grădina ta. Cele mai multe modele pot fi cumpărate ca atare, dar ai și posibilitatea să le construiești din pavele sau din diverse alte materiale. Ghidul acesta este responsabil față de direcțiile actuale din amenajările peisagistice, dar își propune în același timp să acopere și aspectul structural. Pentru mai multe detalii în privința tipologiilor pe care le ai la îndemână, citește și introducerea noastră la categoria Jardiniere.

Astfel, îți vom răspunde mai jos la foarte multe întrebări, cum ar fi: Ce fel de jardiniere există? Care sunt cele mai potrivite jardiniere și în ce context? Cum aleg jardinierele în funcție de pavaj, ziduri și alte elemente structurale sau decorative? De ce uneori ghivecele individuale sunt preferabile jardinierelor? Cât de mobile pot fi jardinierele în spațiul grădinii și al curții?

Citește Mai Mult
Postat De: Dragomir Margineanu

Totul despre pavajul din si de langa bucataria de vara

marți, 19 martie 2019 09:18:40 Europe/Bucharest

Lumina nu este singurul motiv pentru care alegem ca, pentru câteva luni, să ne mutăm tot arsenalul de gătit în bucătăria de vară. Alte motive importante sunt temperatura, libertatea de mișcare și, într-o destul de mare măsură, posibilitatea de a fi puțin mai aproape de natură și de a prepara mâncarea în mijlocul ei. Într-un asemenea context, felul cum alegem să ne pavăm spațiul respectiv, dalele spre care înclinăm, sistemul de scurgere etc. devin toate elemente mai mult decât semnificative. Acest ghid nu-și propune, firește, să fie exhaustiv în ceea ce privește informația pe acest subiect, dar încearcă să epuizeze structural perspectivele implicate.

Citește Mai Mult
Postat De: Dragomir Margineanu

BORDURILE ȘI UTILITATEA LOR – UN GHID EXTINS

miercuri, 13 martie 2019 09:18:40 Europe/Bucharest

Oricât de bine consolidată este fundația și aproape oricare ar fi tipologia dalelor folosite, pavajul este mult mai rezistent și mai bine structurat atunci când este demarcat corespunzător de elementele stradale sau peisagistice înconjurătoare. Mai simplu spus – bordurile sunt esențiale pentru rezistența și sustenabilitatea pavajului și o bună cunoaștere a acestora îți permite să alegi nu numai un model potrivit gusturilor tale, ci și o structură care să reziste în timp. Articolul de față este menit să-ți dea o imagine de ansamblu în această direcție, folosindu-se de mai multe perspective și tipuri de categorisire a dalelor sau a alternativelor acestora.

Citește Mai Mult
Postat De: Dragomir Margineanu

Integrarea cromatica a pavajului in arhitectura casei

joi, 14 februarie 2019 09:18:00 Europe/Bucharest

Cu toate că primul element care trebuie discutat în cadrul acestui subiect este implicit culoarea, există alte câteva caracteristici care aduc un impact asupra aspectului final al pavajului: materialul din care este fabricat, textura acestuia, tipul rosturilor, geometria dalelor și a pavelelor, prezența elementelor de decor și a accesoriilor și, dacă este cazul, tipul tratamentului aplicat peste pavaj. Dialogul dintre toate acestea este complex, dar gestionabil dacă urmezi perspectivele și soluțiile pe care ți le oferim mai jos.

Citește Mai Mult
Postat De: Dragomir Margineanu

Pavajul iarna – ce trebuie sa știm

joi, 7 februarie 2019 11:18:00 Europe/Bucharest

Întreținerea pavajului în perioada iernii este marcată de o serie de factori de bază. Analiza acestor factori și informarea cu privire la modul cum poți reacționa în prezența lor te ajută să fii responsabil cu pavajul tău pe durata celui mai complex anotimp pentru întreținerea curții, și anume iarna. Doi factori meteorologici (frigul și umezeala) solicită din partea ta atenție în modul cum îți gestionezi pavajul. Lor li se alătură alții, mai puțin relevanți, după cum vei afla mai jos.

Citește Mai Mult
Postat De: Dragomir Margineanu

Dale pentru mediul umed – un ghid

miercuri, 19 decembrie 2018 09:18:40 Europe/Bucharest

De fapt, titlul este parțial înșelător: alegerea dalelor nu este singurul criteriu relevant atunci când suntem interesați de impactul mediului umed asupra pavajului. La acest criteriu, se adaugă diverse măsuri de prevedere și de întreținere, plus o mulțime de alte detalii importante. Combinația dintre toate aceste aspecte ar trebui să rezulte într-un pavaj la fel de util și atrăgător pe ploaie cum este și într-o zi uscată.

Citește Mai Mult
Postat De: Dragomir Margineanu

De ce dragostea poate sa treaca si prin…pavaje

vineri, 4 mai 2018 16:06:59 Europe/Bucharest

Dupa cum ne-a obisnuit in fiecare an, Semmelrock Stein+ Design a lansat zilele acestea campania pentru primavara-vara 2018. Sub sloganul Love is in the Air...Pave, campania se axeaza pe unele dintre cele mai deosebite dale si pavaje din portofoliul brandului. Vedeta este, incontestabil, pavajul AirPave - un produs spectaculos de numai 2 cm grosime, ideal pentru terasele de acoperis sau piscine.

Citește Mai Mult

Curatenia de primavara in curte si gradina

joi, 3 mai 2018 20:07:36 Europe/Bucharest

Dupa o iarna atipica, care si-a luat revansa in luna martie, in sfarsit, putem sa spunem ca a venit primavara! E timpul pentru curatenia generala: in casa, in curte si gradina. Afla in textul de mai jos cateva sfaturi si idei legate de curatarea pavajelor din curte si gradina.

Citește Mai Mult
Postat De: Ana Margineanu
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Setare Direcție Ascendentă