Bolțari

Bolțari

Boltari


Câteva generalități și informații utile


Bolțarii sunt elemente structurale cu aplicații atât în construcțiile civile, cât și în cele industriale, fiind utilizați pentru ziduri de orice tip (interioare sau exterioare), garduri, dependințe și anexe din jurul unei gospodării, dar și pentru clădiri industriale, hale sau ferme. Varietatea și rezistența bolțarilor fac din aceștia o soluție recomandată pentru amenajarea spațiilor cu umiditate ridicată, cum sunt pivnițele și cramele.


În contrast cu elementele tradiționale a căror rezistență în diverse contexte specifice (remarcăm aici temperaturile foarte scăzute) este chestionabilă, bolțarii sunt o variantă mult mai inteligentă și, tehnologic, de preferat. Versatilitatea lor a dus la dezvoltarea de produse specifice în funcție de locul din cadrul construcției unde sunt folosiți.


Trei tipuri de bolțari


1. Bolțarii de fundație au, pe lângă rezistența crescută la umiditate (obținută printr-o concentrație mai mare de ciment în amestec) o masă mai mare, ceea ce crește structura de rezistență specifică. Acești bolțari pot fi folosiți în cele mai variate contexte și reprezintă prima alegere a constructorilor pentru dependințe și anexe.
2. Bolțarii stâlp sunt bolțari de fundație turnați într-o formă specifică și având un rol precis: susțin structural un element din cadrul construcției. Pot fi cubici sau paralelipipedici și sunt goi la interior oricare ar fi tipul structurii susținute.
3. Bolțarii de zidărie sunt ideali pentru zidurile joase și/sau pentru partea de jos a zidurilor. Sunt produși din aceleași materiale ca celelalte tipuri de bolțari, chiar dacă, formal, variază de la un caz la altul.


Raportul calitate-preț


Nu este un secret că ceea ce face bolțarii să fie o soluție atât de preferată de foarte mulți constructori este raportul calitate-preț. Reducând semnificativ costurile față de cazurile în care ai folosi materiale alternative, poți să păstrezi un nivel calitativ ridicat. Aceasta este o realitate tehnologică clară și demonstrată nu numai prin analiza costurilor: studiile de fezabilitate, realizate în timp, susțin și ele această perspectivă.


La raportul calitate-preț se mai adaugă un element semnificativ, și anume rezistența sporită în spații cu umiditate ridicată. Acesta este motivul pentru care, dincolo de luarea în calcul a unor materiale alternative, bolțarii sunt prima și cea mai bună soluție în cazul fundațiilor, al zidurilor joase și al zidurilor din mediile umede. Scrie-ne aici pentru mai multe detalii despre acest subiect.


Integrarea bolțarilor în construcție


Pe lângă caracteristicile evidente sau de cele deja remarcate, există un număr de calități ale bolțarilor ce trebuie avute în vedere atunci când construim. Trei dintre ele sunt esențiale.


a)      Bolțarii sunt excelenți pentru zidurile armate și pentru zidurile portante. Datorită perforațiilor largi din interiorul acestora, ei se transformă dintr-un bloc neutru într-unul cu rol direct în armătură.


b)      Bolțarii au un raport excelent mărime/masă. În timp ce masa acestora este mică, volumul lor îi face eficienți pentru timpul de construcție alocat.


c)      Bolțarii au forme simple, modulare, optimizate conform dimensiunilor comune ale zidurilor asociate cu clădirile rezidențiale și/sau cu alte tipuri de clădiri obișnuite. Altfel spus, este foarte mare posibilitatea să găsești în stoc exact dimensiunea de bază de care ai nevoie pentru a duce la bun sfârșit sau pentru a construi de la început unul sau mai multe ziduri.


Astfel, bolțarii joacă un rol esențial în planificarea și ridicarea unei construcții. Secretul lor stă în simplitatea formelor, însă amestecul materialelor din care este realizat are și el un impact semnificativ. Practic, în momentul de față nu există un element structural care să ofere soluții mai multe și mai variate, luând în calcul și prețul unitar, decât o face bolțarul.


Oferta noastră


În ceea ce privește bolțarii, venim cu o ofertă focusată pe dimensiuni și funcții pentru a te ajuta să alegi mai ușor și să te orientezi lejer printre produsele de pe site-ul nostru. În acest moment, atenția noastră este axată pe trei firme producătoare (Semmelrock, Elpreco si Elis Pavaje), dar îți stăm la dispoziție și suntem deschiși la dialog dacă îți dorești altceva. Folosește-te de lista de mai jos ca să-ți ordonezi produsele, iar dacă ai întrebări, ne găsești oricând în showroom-ul nostru pentru o discuție mai amplă.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă