Decorațiuni grădină

Decorațiuni grădină

decoratiuni-gradina


Decorațiunile de grădină sunt elemente esențiale din orice spațiu ambiental în primul rând pentru că fac legătura dintre activitățile noastre de peste zi (fie de relaxare, fie de altă natură) și mediul, natural sau nu, în care aceste activități au loc. În felul acesta, spațiul capătă nu doar mai multă coerență de la un anotimp la altul sau de la un moment al zilei la altul, ci și personalitatea celui ce-l locuiește. Mai mult încă, decorațiunile de grădină îți dau șansa să variezi foarte mult aspectul curții și al grădinii tale, eliminând în felul acesta monotonia și construind accente pe gustul tău.


Tipuri de decorațiuni


Tipologia decorațiunilor este extrem de vastă și de complexă. Ea cuprinde orice obiect care nu este absolut necesar și, prin aceasta, este legată în primul rând de imaginația și dorințele celui care organizează spațiul. Distingem între următoarele feluri de decorațiuni:  • elemente decorative luminoase – oriunde ar fi plasate în curte sau grădină, modifică mult percepția locului respectiv seara și în timpul nopții.

  • elemente decorative pentru vegetație –acestea cuprind orice, de la stratul de mulci sau piatră decorativă pentru rondoul de flori, la vaze de piatră, suporți, substrat de flori, scoarță decorativă etc.

  • elemente decorative pentru foc – se referă la fire pits, fire baskets sau alte structuri similare, focare de dimensiuni mici sau mari sau chiar cuptoare cu foc deschis.

  • elemente decorative pentru apă – și aici oferta este foarte mare, în funcție de tipul lacului (natural sau artificial) de care dispui: lampioane, parapeți, floră sau faună artificială etc.

  • alte elemente decorative – gama poate fi oricât de extinsă: statuete personalizate, elemente nonfigurative sau orice alte obiecte care sunt plasate în spațiu doar pentru a-l face mai atrăgător și mai frumos.


După ce principii ne ghidăm atunci când alegem


Din cauza faptului că sunt opționale sau facultative, decorațiunile ne lasă să alegem cu lejeritate în timpul procesului de construire, la finalul acestuia sau oricând dorim o schimbare în curtea sau grădina noastră. În oricare din aceste cazuri, este recomandat să ținem seama de câteva detalii, care, dacă le urmăm, ne asigură permanentizarea în spațiu a unui aspect îngrijit și echilibrat din punct de vedere vizual.  1. Este bine ca suma decorațiunilor de grădină să nu fie foarte mare. Integrarea acestora în spațiu trebuie să fie discretă pentru că altfel ansamblul tinde să arate aglomerat.

  2. Decorațiunile modulare sunt recomandate pentru că lasă la îndemâna noastră schimbări mici, dar cu impact vizual mare.

  3. În cazul decorațiunilor pentru vegetație, acestea trebuie să țină seama de context și de modificarea aspectului plantelor de la un anotimp la altul.

  4. Elementele decorative pentru foc sunt ușor de replasat în curte, în marea lor majoritate (cu excepția câtorva tipuri de focare). În acest caz este esențial locul ales pentru ca impactul să fie unul de durată.

  5. Statuile și obiectele luminoase trebuie puse într-un loc cu vizibilitate bună.


Când folosim decorațiunile de grădină


Multe dintre acestea (statui, focare, unele elemente decorative pentru apă, sau din cele luminoase) sunt permanente, în timp ce altele au un rol sezonier sau incidental. În cazul decorațiunilor permanente, grija noastră trebuie să fie axată pe întreținere. Dacă ajung să plictisească după mai mult timp, ele pot fi înlocuite; în acest caz, este recomandat să luăm în calcul întregul plan al curții pentru ca efectul noii alegeri să fie unul coerent.


Decorațiunile sezoniere (din experiență, știm că este vorba în primul rând de acele decorațiuni care sunt corelate cu vegetația) trebuie reconfigurate la fiecare început de sezon. Solicită într-adevăr anumite intervenții, dar au și avantajul de a-și modifica aspectul în funcție de gusturile noastre de moment.


Decorațiunile incidentale sunt legate de anumite petreceri sau activități speciale, când îmbogățesc spațiul într-un mod festiv și unic. Variază foarte mult și sunt realizate din materiale ușor de întrebuințat și/sau de recliclat.


Oferta noastră


În acest punct, oferta noastră este într-o diversificare continuă. Ne poți găsi aici pentru detalii sau ne poți scrie la contact@globall.ro. Până atunci, bucură-te de oferta noastră de la producători cum sunt Semmelrock, Servicii bistrițene, Triplast și Fire Deco, care îți dă posibilitatea să-ți diversifici într-un mod variat și atrăgător spațiul personal.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine