Garduri din WPC

Garduri din WPC

Profilele din WPC pentru stâlpi și uluci de gard reprezintă o soluție excepțională pentru orice obținerea unui gard deosebit. Datorită rezistenţei la condiţiile atmosferice, produsele din WPC sunt soluţia ideală pentru garduri şi împrejmuiri.  O mare calitate a profilelor de WPC este că acestea nu-şi modifică semnificativ dimensiunile prin expunere la lumină şi căldură, coeficientul de dilatare fiind apropiat de cel al aluminiului.


Obiectele confecţionate din WPC rezistă excepţional la umiditate, radiaţii ultraviolete, mucegaiuri, insecte, temperaturi joase sau ridicate. Acestea nu trebuie protejate prin vopsire sau lăcuire şi au o garanţie la acţiunea intemperiilor de minim 15 ani.

Uneltele folosite pentru prelucrarea profilelor WPC sunt aceleaşi cu cele folosite în tâmplărie. Profilele de wpc pot fi uşor găurite sau frezate, debitate cu un simplu fierăstrău circular şi fixate cu holzşuruburi.


Deoarece obiectele confecţionate din WPC nu au nevoie de niciun fel de întreţinere, economisind manopera şi costurile vopselurilor de protecţie, investiţia iniţială (de acelaşi ordin de mărime cu lemnul impregnat) se amortizează în primii doi ani de folosire. Chiar şi în comparaţie cu lemnul normal, superioritatea la toate capitolele tehnice ale WPC face ca investiţia în acest material să fie amortizată în maxim 5 ani.


Datorită structurii şi compoziţiei sale, WPC nu emite gaze toxice şi nu eliberează substanţe periculoase în mediu (faţă de materialele fibrolemnoase care folosesc adezivi pe bază de formaldehidă). WPC nu produce poluare secundară, deşeurile tehnologice putând fi reintroduse 100% în procesul de producţie. Prin rezistenţa sa îndelungată la intemperii, WPC economiseşte lemnul a cărui durată de utilizare e mult mai scurtă.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine