Iluminat grădină

Iluminat grădină

Iluminat pavaje


Din perspectiva integrării în pavaj, sistemele de iluminat reprezintă toate acele dispozitive care oferă lumină electrică, oricare ar fi funcția și sursa acesteia. Față de alte sisteme de iluminat din curte și grădină, acestea se diferențiază nu doar prin tipologia lor, ci în special prin modul amplasării lor: cele mai multe produse sunt plasate la suprafața pavajului, nemodificând (sau modificând nesemnificativ) suprafața și, implicit, funcționalitatea acestuia.Opțiuni în ce privește sursa de energie


Un procent copleșitor de produse de pe piață se bazează pe energia electrică. De aceea, sursele de energie pe care ți le prezentăm intră în această categorie.


a) conectate la sursa de curent – presupun o infrastructură; sunt mai rezistente în timp; sunt mai puțin flexibile în ideea unor potențiale repoziționări ulterioare; oferă un excelent raport cost/an.
b) alimentate cu baterii sau acumulatori – crește gradul de flexibilitate; crește numărul întreținerilor și incidența acestora; crește flexibilitatea repoziționării lor.
c) alimentate cu energie solară – crește prețul, inclusiv costul/an; sunt flexibile; îți limitează parțial tipurile de led sau neon pe care le poți folosi.


Trei tipuri relevante


Acestea nu sunt nici pe departe singurele tipuri, dar sunt cele pe care le considerăm hotărâtoare pentru un echilibru excelent între experiență și design. Oricare dintre ele aduce împreună o funcție clar delimitată, un aspect atrăgător și o modularitate în raport cu restul pavajului tău. Această ultimă caracteristică – modularitatea – este foarte importantă pentru că îți dă libertatea de a te orienta înspre deciziile tale personale fără să faci compromisuri de calitate sau funcționalitate. Scrie-ne aici dacă vrei o perspectivă mai amplă sau personalizată în această direcție.


1. Spoturile LED au o durată de viață excelentă și se comportă bine în curte și grădină deopotrivă. Sunt potrivite pentru suprafețe de mari dimensiuni, unde au abilitatea de a organiza noaptea aria cu foarte mare ușurință. Odată instalate, sunt ușor de folosit și presupun întreținere minimală.


2. Spoturile solare au mai degrabă un sens ambiental. Sunt soluția ecologică perfectă pentru grădini și alei prin felul cum îmbogățesc spațiul limitrof cu o lumină învăluitoare și de efect. Pot fi instalate cu efort redus și după instalarea pavajului (deși, firește, recomandăm instalarea simultană) și funcționează de la sine, fără nici un efort din partea ta.


3. Benzile neon LEDau avantajul de a aduce împreună funcționalitatea cu aspectul. Noaptea, ele delimitează spațiul într-un mod extrem de precis, ceea ce le face o soluție excelentă pentru marginea aleilor, spațiile de ghidaj auto, contururile teraselor ș.a.m.d.


Folosește filtrul de pe această pagină ca să observi cu ușurință cât de mari sunt diferențele de atmosferă de la un tip de produs la altul.


Câteva cuvinte despre materiale


Pentru o persoană fără experiență în acest domeniu, toate spoturile și LED-urile arată la fel. Aceasta este urmarea unui proces tehnologic îndelungat care a avut un singur scop: a crea corpuri de iluminat care, păstrându-și nealterată funcționalitatea, să producă lumina necesară în diverse contexte. Cele trei materiale de bază (sticla, aluminiul și oțelul inoxidabil) se completează reciproc fiind încastrate în pavaj și nederanjând astfel funcționalitatea acestuia. Sistemele noastre de iluminat sunt rezistente la traficul pietonal și auto, au o volumetrie discretă și se desfășoară la suprafața dalelor sau a pavelelor, sunt rezistente în timp (de cele mai multe ori materialele au o durată de viață mai mare decât durata de viață a dalelor ce le înconjoară) și rezistă fără probleme la condiții meteo alternante sau extreme. Lasă specialistul să aleagă materialele potrivite pentru grădina sau curtea ta, și orientează-te numai pe design și funcționalitate.


Funcții adiacente


Alternativ, dincolo de alegerile tale personale, iată aici câteva funcții adiacente ale sistemelor de iluminat integrate în pavaj. Pentru cazul în care ne vizitezi cu interesul de a remodela sau de a construi un spațiu comercial sau industrial, această listă te-ar putea interesa în primul rând.


Astfel, sistemele de iluminat sunt folosite extensiv și pentru:


 - Ghidajul aleilor pietonale – atât în exterior, cât și în interiorul halelor mari.
 - Diverse tipuri de atenționare – marcarea unei zone în lucru, a unor spații la înălțime, a unor locuri (sau sensuri de mers) interzise, a unor spații de parcare private etc.
 - Ghidaj în parcări urbane.
 - Ghidaj pe structuri multietajate care permit cu dificultate instalarea semnelor specifice.
 - Elemente de decor în grădini publice.
 - Elemente de ghidaj și de decor în parcurile pentru copii sau zone școlare.
 - Elemente de atragere a atenției în mall-uri și spații industriale mari.


Producători și opțiuni finale


Îți oferim o gamă atrăgătoare de sisteme de iluminat de la SemmelrockStein+Design și Elis. Dacă opțiunile tale se îndreaptă înspre o altă direcție, spune-ne și o să ne adaptăm pentru tine. Nu uita însă să iei în calcul cele câteva elemente suplimentare pe care ți le punem la dispoziție prin filtrele de pe pagină (temperatura de culoare a luminii, culoarea luminii, culoarea materialelor, gradul de protecție etc.). Cu ajutorul lor, îți vei găsi spotul perfect printr-un minim efort de căutare.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine