Jardiniere

Jardiniere

Jardiniere


Jardinierele reprezintă o soluție estetică și practică pentru amenajarea spațiului exterior al grădinilor, curților, aleilor, teraselor, gardurilor, parcurilor, cât și pentru decorarea și stabilizarea taluzurilor si a pantelor. Având forme creative și design modern, jardinierele din beton se montează ușor și se pretează la plantarea florilor, a plantelor aromatice și a arbuștilor decorativi.


Materiale de bază


Cele mai multe jardiniere sunt executate din beton sau alte materiale similare. Alternativ, pe piață se găsesc multe exemple realizate din lemn, împletite, din lut, din fibră de nucă de cocos sau chiar din plastic (cea mai ieftină soluție, dar și cea mai puțin satisfăcătoare estetic). Aceleași materiale pot sta la baza jardinierelor improvizate chiar în spațiul grădinii, însă, de cele mai multe ori, aceasta este o soluție temporară. Iată cele mai importante trei materiale detaliate conform avantajelor și dezavantajelor pe care le prezintă:  • Beton – sunt trainice și rezistente. În plus, maschează cu ușurință un zid sau o pantă și sunt, de cele mai multe ori modulare atât în orizontalitate, cât și pe verticală.

  • Lemn – sunt atrăgătoare și aduc căldură în spațiul grădinii, însă prezintă dezavantajele că necesită întreținere regulată și că au o durată de viață redusă, fiind expuse la intemperii.

  • Plastic – din cauze financiare, jardinierele de plastic sunt omniprezente. Însă durata lor de viață, aspectul și rezistența nu le recomandă în nici un fel.


Tipuri de jardiniere atrăgătoare


Cu toate că tipologia jardinierelor este extrem de vastă, variind de la o zonă geografică la alta, de la o perioadă la alta și, mai nou, de la un producător la altul, putem totuși să demarcăm câteva tipuri de jardiniere a căror importanță contextuală este mai mult decât relevantă.


Am ales trei tipuri distincte, pe care le considerăm esențiale din prisma evoluției peisagisticii de azi:  1. Jardiniere clasice – sunt jardiniere de dimensiuni mici sau medii, al căror loc în grădină poate fi schimbat oricând. Cele mai atrăgătoare (și mai rezistente) sunt cele din piatră sau lemn.

  2. Jardinierele modulare – sunt blocuri individuale care pot fi aranjate (într-un sens stabil și semi-permanent, ceea ce înseamnă că pot rezista în aceeași formă mai multe anotimpuri la rând!) în funcția gustului sau a nevoilor tale. Ele reduc impactul optic datorat, spre exemplu, unui taluz sau unui zid, transformându-l spațial și cromatic într-un mod mulțumitor. Modularitatea lor le recomandă pentru majoritatea proiectelor de amenajare peisagistică.

  3. Jardinierele monobloc – sunt realizate din materiale de construcție clasice și au ca scop crearea unui singur centru floral, permanent. Sunt potrivite pentru curțile largi și pentru grădinile cu mult gazon. Datorită formelor lor înălțate, ele reduc timpul alocat întreținerii plantelor, păstrându-le vizibile de la un anotimp la altul.


O soluție excelentă cu materiale alternative și un sfat posibil


În grădina ta, jardinierele reprezintă locul unde poți să-ți demonstrezi creativitatea și ingeniozitatea. Dincolo de jardinierele produse anume cu acest scop, se pot construi jardiniere din orice bloc solid sau material de construcție. Soluția devine atrăgătoare atunci când te interesează să nu mai adaugi variație cromatică și / sau formală curții tale și alegi să folosești dale de pavaj. Realizate cu atenție și minuție, ele se vor integra în curtea ta cu simplitate și nu vor ieși în evidență într-un mod ostentativ.


Oferta noastră


Pe site-ul nostru, găsești multe modele de jardiniere și, dintre acestea, unele pot fi adaptate conform dorințelor tale. În cazul in care nu găsești exact modelul preferat, ne poți contacta aici pentru asistență suplimentară. Până atunci, alege din ofertele producătorilor Elis Pavaje, Semmelrock, Elpreco, și Viastein.


Primele două branduri îți pun la dispoziție game interesante atât prin prisma formelor, cât și prin nuanțele pe care le oferă, în vreme ce de la ultimele două branduri am ales câteva soluții profund modulare.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă