Livrare

Servicii de transport

livrare1

Din dorinta de a va oferi servicii complete la cele mai inalte standarde, asiguram transportul marfurilor in orice localitate din tara, indiferent de cantitate sau distanta. Livrarea pavajelor se face cu transportatori autorizati, atent selectati si verificati. Partenerii nostri transportatori au multa experienta in livrarea marfurilor grele. Produsele livrate ajung la timp la destinatie si fara deteriorari.

 

Avem o colaborare buna si cu bursele de transport. De fiecare data, firmele selectate de pe bursa au dovedit seriozitate si profesionalism.

 

In plus, o parte dintre producatorii de pavaje cu care colaboram ofera diverse facilitati de transport. Unii producatori ofera transportul gratuit al pavajelor in toata tara in perioada campaniilor de promovare. Detalii despre aceste campanii le regasiti pe site-ul nostru, atat la pagina de promotii, cat si la cea de producator. Un alt producator reprezentat de www.globall.ro – Elis Pavaje – livreaza gratuit produsele sale pe o raza de 150 km in jurul fabricilor sale si in functie de solicitari si de timpul de livrare se pot programa camioane cu macara. Pentru ce depaseste distanta de 150 km fata de unitatea de productie se percepe o cota parte de transport.

Mijloace de transport si capacitatea de incarcare:

livrare3
  • Autoutilitare – max 2 tone;
  • Camionete – max 3,5 tone;
  • Camioane fara remorca – 8 - 10 tone;
  • TIR-uri – pana la 24 de tone.

Descarcare manuala sau mecanizata

livrare2

In functie de necesitatea clientului, putem sa oferim transport cu descarcare manuala sau cu macara. Mijloacele de transport cu macara asigura descarcarea pavajelor cu tot cu paleti intr-un timp foarte scurt. Pentru acest tip de camion se percepe o taxa in plus si e necesar sa se asigure o persoana ca ajutor la coordonarea bratului de macara.

 

In cazul transportului fara macara, descarcarea marfii intra in responsabilitatea clientului. Trebuie sa va asigurati ca aveti mijloace mecanizate sau muncitori la fata locului. Soferul este responsabil doar de livrarea marfii. E important de retinut ca pavajele sunt produse grele, care implica efort si o durata mai mare de descarcare fata de alte marfuri. Se recomanda purtarea unor manusi de protectie. Timpul alocat pentru descarcarea unei masini este de maxim 2 ore.

 

Desi nu e o regula, in general, se planifica ca inceputul montajului si livrarea marfii sa se faca in aceeasi zi, astfel incat montatorii sa participe la descarcare.

 

Clientul are obligatia sa fie prezent la receptia marfii sau sa delege o persoana in locul sau. La sfarsitul descarcarii produselor se semneaza o nota de receptie. Marfa trebuie verificata, iar daca se constata existenta unor produse deteriorate, se inregistreaza in nota de receptie.

 

In cazul in care cumparatorul opteaza pentru descarcarea paletizata, eventualele dale deteriorate se identifica pe masura ce se monteaza. In aceasta situatie, se recomanda fotografierea dalelor cu defecte pentru dovezile necesare la returul si schimbul marfii.

 

Pavajele si celelalte produse pot fi ridicate si cu mijloacele proprii de transport. In acest caz, acestea trebuie sa aiba obloane laterale, pentru a putea fi incarcate cu stivuitorul. De asemenea, trebuie sa tineti cont de capacitatea de incarcare a camionului si de greutatea marfii. Detaliile despre greutatea produselor, inclusiv pe paleti, le gasiti pe site, la specificatiile produsului.

Pret transport

Pretul transportului variaza in functie de greutatea marfii comandate, de tipul de camion (daca este cu descarcare proprie sau nu) si de distanta de la fabrica producatoare pana la destinatie. In general, pretul se calculeaza pe km. Puteti sa va calculati cu aproximatie costul transportului utilizand estimatorul de transport de pe site-ul nostru. Estimati-va costul de transport aici.

 

Taxe de acces zona

O conditie importanta in livrarea pavajelor si a altor produse auxiliare o constituie accesul camioanelor in zona de destinatie. In anumite zone din orasele mari se percep taxe speciale de acces, in functie de tonajul camionului. In acest caz, pretul transportului variaza in functie de valoarea acestei taxe. Exista zone ( in general, centrale si/sau istorice) in care accesul camioanelor de la un anumit tonaj in sus este interzis total. In aceasta situatie, marfa se poate transporta cu camioane mai mici.

Termeni de livrare:

In cazul produselor aflate pe stoc la furnizor, livrarea se face in 1-3 zile lucratoare, din momentul inregistrarii comenzii si a avansului de plata, in functie de distanta si cantitatea solicitata.

 

In cazul in care marfa nu e pe stoc, termenul de livrare se stabileste in raport cu data productiei pavajelor, anuntata de producator. In general, o comanda poate sa dureze 2 saptamani pentru produsele autohtone si 3 saptamani pentru produsele de import. In extra sezon termenul se poate prelungi. Termenul poate sa varieze in functie de cantitatea comandata.

Important!

Avand in vedere ca pavajele si celelalte produse auxiliare sunt marfuri grele si mai dificil de manipulat, se recomanda stabilirea si degajarea unei zone din curte unde se vor descarca si se vor depozita pana la montaj. Spatiul unde vor fi montate pavelele trebuie sa ramana liber pentru a se lucra usor si calitativ.

Daca locatia clientului este la o distanta mare fata de fabrica producatoare, iar cantitatea de marfa comandata este mare se recomanda descarcarea mecanizata( cu vola, stivuitor sau bobcat). Colaboratorii nostri au o limita maxima de 2 h pentru descarcare. Daca se depaseste acest timp, se percepe o taxa suplimentara de stationare.

Orice intrebare legata de transport si livrarea marfii comandate puteti sa o adresati consultantilor nostri de vanzari. Cereti oricand o estimare gratuita a unei comenzi si a costului de transport la numarul de telefon 0745.434.433 sau pe e-mail contact@globall.ro.