Livrare

Servicii de transport

livrare1

Din dorinta de a va oferi servicii complete asiguram transportul marfurilor in orice localitate din tara, indiferent de cantitate sau distanta. Livrarea pavajelor si a celorlalte accesorii de gradina se face cu transportatori autorizati, atent selectati si cu experienta in livrarea marfurilor grele. Produsele livrate ajung la timp la destinatie si fara deteriorari.

Avem o colaborare buna si cu bursele de transport. De fiecare data, firmele selectate de pe bursa au dovedit seriozitate si profesionalism.

In plus, o parte dintre producatorii de pavaje cu care colaboram ofera diverse facilitati de transport. In functie de furnizorul ales, puteti beneficia de transportul gratuit in raza de 150 km de la fabrica (Elis Pavaje) sau chiar oriunde in tara, indiferent de distanta, in anumite perioade de campanii promotionale ale altor producatori. Detalii despre aceste campanii le regasiti pe site-ul nostru, atat la pagina de promotii, cat si la cea de producator.

Modalitati de transport si descarcare

Livrare

In functie de distanta de la fabrica producatorului pana la destinatie si de accesul auto, putem sa va oferim transport auto cu macara sau fara descarcare proprie.

 • Mijloacele de transport cu macara – asigura descarcarea pavajelor cu paleti intr-un timp foarte scurt. Au avantajul ca nu mai trebuie sa cautati o vola, un bobcat sau un stivuitor pentru descarcare. Pentru acest tip de camion e necesar sa se asigure o persoana ca ajutor la coordonarea bratului de macara.
 • Camioane fara macara - in acest caz, descarcarea marfii intra in responsabilitatea clientului. Trebuie sa va asigurati ca aveti mijloace mecanizate de descarcare (vola, bobcat, stivuitor). E important de retinut ca pavajele sunt produse grele, care implica efort si o durata mai mare de descarcare fata de alte marfuri.
 • Mijloace proprii de transport - acestea trebuie sa aiba obloane laterale, pentru a putea fi incarcate cu stivuitorul. De asemenea, trebuie sa tineti cont de capacitatea de incarcare a camionului si de greutatea marfii. In acest caz, receptia marfii se face la incarcarea camionului la fabrica producatorului.

Descarcarea manuala - poate fi o ultima optiune, doar atunci cand sunt putini paleti de descarcat (1-4), iar numarul muncitorilor este relativ mare (5-8) la fata locului. Soferul este responsabil doar de livrarea marfii. Transportatorii aloca maxim 2 h pentru descarcare. Daca se depaseste acest timp, se factureaza separat costurile suplimentare generate de intarzieri.

Desi nu e o regula, in general, se planifica ca inceputul montajului si livrarea marfii sa se faca in aceeasi zi, astfel incat montatorii sa participe la descarcare.

Cumparatorul trebuie sa se asigure ca se indeplinesc urmatoarele conditii de transport:

 • Calea de acces sa fie betonata/asfaltata/pietruita/tasata;
 • Latimea drumului sa fie de cel putin 4 m, sa existe spatiu pentru efectuarea manevrei de intoarcere;
 • La o inaltime de 4 m sa nu existe cabluri electrice, crengi, etc.;
 • Loc de stationare care sa permita descarcarea in conditii optime, fara a bloca traficul;

Receptia marfii

Livrare

Clientul are obligatia sa fie prezent la receptia marfii sau sa delege o persoana in locul sau. La sfarsitul descarcarii produselor, acesta va semna pentru receptia marfii pe avizul de insotire a marfii sau pe CMR (scrisoare de transport). Marfa trebuie verificata, iar daca se constata neconformitati din punct de vedere cantitativ sau necalitativ (sparturi/ produse neconforme, si/sau lipsuri cantitative, urme evidente de distrugere sau sustragere) fata de avizul de insotire a marfii, se intocmeste un Proces Verbal de Receptie de Diferente. Acesta va fi comunicat consultantului de vanzari si trimis pe adresa contact@globall.ro in termen de 24 de ore.

In procesul verbal de receptie se vor completa si datele de identificare ale persoanei care a receptionat marfa: nume si prenume in clar, serie, nr.CI si CNP. In situatia in care procesul verbal de receptie nu e comunicat in termenul de mai sus se considera ca vanzatorul si-a indeplinit obligatia de a preda produsele in stare corespunzatoare.

In cazul deterioararii produselor cauzate de transport, marfa nu se descarca din camion decat dupa ce au fost facute poze cu marfa in camion si procesul verbal de constatare intre cumparator si www.globall.ro.

Atentie! In cazul in care cumparatorul opteaza pentru descarcarea mecanizata, eventualele dale deteriorate din interiorul paletului se identifica pe masura ce se monteaza. In aceasta situatie, se recomanda fotografierea pavelelor cu defecte (pe palet)si trimiterea pozelor pe adresa contact@globall.ro pentru dovezile necesare la returul si schimbul marfii, in termen de 15 zile de la cumpararea produsului.

Paletii care insotesc marfa vor fi receptionati de catre cumparator odata cu marfa primita. Paletii sunt un ambalaj returnabil, pentru care se percepe garantie (35 lei/buc). Returul paletilor se face pe cheltuiala clientului in termen de 3 luni de la data cumpararii.

Mijloace de transport si capacitatea de incarcare

 • Autoutilitare – max 2 tone;
 • Camionete – max 3,5 tone;
 • Camioane fara remorca – 8 - 10 tone;
 • TIR-uri – pana la 24 de tone.

Pret transport

Pretul transportului variaza in functie de greutatea marfii comandate, de tipul de camion (cu macara sau fara) si de distanta de la fabrica producatoare pana la destinatie. In general, pentru distantele de peste 100 de km se poate lua in calcul un pret de 6 lei/km.

Taxe de acces zona

O conditie importanta in livrarea pavajelor si a altor produse auxiliare o constituie accesul camioanelor in zona de destinatie. In anumite zone din orasele mari se percep taxe speciale de acces, in functie de tonajul camionului. In acest caz, pretul transportului variaza in functie de valoarea acestei taxe. Exista zone in orase (in general, centrale si/sau istorice) in care accesul camioanelor de la un anumit tonaj in sus este interzis total. In aceasta situatie, marfa se poate transporta cu camioane mai mici, in mai multe curse.

Termeni de livrare:

 • Produse aflate pe stoc la furnizor - livrarea se face in 1-3 zile lucratoare, din momentul confirmarii comenzii, in functie de distanta si cantitatea solicitata.
 • Produse care nu se afla pe stoc - termenul de livrare se stabileste in raport cu data productiei pavajelor, anuntata de producator. In general, o comanda poate sa dureze 2 saptamani pentru produsele autohtone si 3 saptamani pentru produsele de import. In extrasezon,termenul se poate prelungi.

Important!

 • Avand in vedere ca pavelele, dalelele, bordurile si celelalte produse auxiliare sunt marfuri grele si mai dificil de manipulat, se recomanda alocarea unui perimetru din suprafata pentru montat unde se vor descarca si se vor depozita pana la montaj. Spatiul unde vor fi montate pavelele trebuie sa ramana liber pentru a se lucra in conditii optime.
 • Se recomanda purtarea echipamentului de protectie, manusi, bocanci, casca in orice tip de interactiune cu pavajele.

Orice intrebare legata de transport si livrarea marfii comandate puteti sa o adresati consultantilor nostri de vanzari. Cereti oricand o estimare gratuita a unei comenzi si a costului de transport la numarul de telefon 0745.434.433 sau 0722.365.715 sau pe e-mail contact@globall.ro..