Mulci

Mulci

Mulci


Mulciul este este un produs ecologic, auxiliar pentru sol. Acesta se foloseste cu precadere pentru acoperirea suprafetelor cu vegetatie, a straturilor de flori sau aleilor. Aplicarea unui strat cu mulci este o practica inovatoare de gradinarit, preferata cu precadere de adeptii tablourilor naturale, ecologice si mai ales originale. Cu ajutorul acestui produs puteti crea o adevarata explozie de culoare ce pune in valoare nu doar spatiul amenajat ci si propria personalitate; caci aveti posibilitatea de a alege dintr-o varietate de culori.
Stratul de mulci este compus din scoarta de copac, frunze sau paie, vopsite in diverse culori. Pe langa rolul decorativ, mulciul mai contribuie si la imbunatatirea proprietatilor solului, proprietati esentiale pentru sanatatea plantelor. Astfel, prin aplicarea stratului de mulci pe suprafata solului preveniti aparitia buruienilor, imbunatatiti temperatura solului iar gradina va atrage privirile datorita aspectului rustic si elegant totodata. De asemenea, mulciul poate asigura, prin descompunere, substantele nutritive necesare plantelor si previne infiltratiile care favorizeaza eroziunea solului.
Grosimea stratului de mulci decorativ depinde de materialul utilizat. Daca materialul este proaspat, cu continut suculent, se depune intr-un strat subtire, astfel incat acesta sa se descopuna si sa nu faca mucegai. Materialul uscat (fan, paie) poate fi suprapus intr-un strat de 20 cm.

Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă