Piscină

Piscină

Pavaje piscine


Elemente pentru piscină


În cadrul proiectului de amenajare a casei și curții tale, alegerea piscinei trebuie urmată de alegerea elementelor pentru piscină, care o integrează clar în cadrul pavajului și al infrastructurii. Astfel, elementele de piscină reprezintă toate acele obiecte care fac legătura dintre piscină și pavaj, gazon, rondouri și/sau alte spații din curtea ta. Există cel puțin trei categorii semnificative ce trebuie detaliate aici: bordurile de piscină, dalele de piscină și rigolele.


Borduri de piscină


Sunt elemente special concepute pentru a delimita piscina de suprafața înconjurătoare. Uneori, sunt livrate împreună cu piscina, alteori nu, iar alteori alegerea acestora este lăsată în totalitate la latitudinea cumpărătorului. În oricare dintre aceste trei situații, este bine să iei în calcul câteva caracteristici principale ale acestor elemente: • Forma acestor borduri trebuie să fie rotundă, de preferință ergonomică și, așadar, concepută pentru a adăuga confort celor ce folosesc piscina.

 • Materialele din care sunt realizate bordurile de piscină trebuie să fie rezistente la contactul constant cu apa și la uscările succesive la care vor fi supuse. Această caracteristică este, de cele mai multe ori, integrată în oferta producătorilor.

 • Suprafața bordurilor trebuie să aibă o aderență sporită, să fie ușor de integrat (din punctul de vedere al texturii și al culorii) în arhitectura de ansamblu a piscinei și a curții și să fie, nu în ultimul rând, ușor de curățat.

 • Forma și culoarea bordurilor joacă un rol semnificativ în delimitarea clară a piscinei de restul curții.


Este agreabil ca bordurile de piscină să fie alese atât în acord cu bazinul, cât și cu pavajul din zona limitrofă dacă se dorește ca efectul acestora să fie unul complet. Este bine de știut și că, dacă se dorește acest lucru, de cele mai multe ori, bordurile pot fi înlocuite ulterior cu alte borduri de dimensiuni similare, dar cu aspect diferit.


Dalele de piscină


Sunt dale obișnuite, având în vedere că toate dalele de exterior sunt concepute să reziste la tipurile de uzură și stres (variații de umiditate, de temperatură etc.) pe care le presupun dalele din apropierea unei piscine. Recomandăm totuși puțină atenție atunci când alegi pentru ca să nu existe mici neplăceri ulterioare. 1. E bine ca dalele să aibă aderență. Chiar și în cazul când nu alegi anume un asemenea model, evită totuși suprafețele lucioase sau lipsite de textură.

 2. E de preferat să utilizezi dale de dimensiuni generoase ca să reduci suprafața rosturilor din apropierea piscinei. Rosturile sunt mai greu de întreținut și, expuse constant la apă, îți vor solicita mai multă atenție și mai mult timp.

 3. Dacă dalele au aceleași dimensiuni, sporești senzația că zona limitrofă piscinei este una preponderent funcțională.


Rigolele


Nu sunt obligatorii și, din această cauză, există nenumărate modele de piscine și pavaje înconjurătoare care elimină complet existența rigolelor. Totuși, le recomandăm pentru că mențin suprafața din vecinătatea piscinei uscată, se montează o singură dată și reduc semnificativ întreținerea.


Rigolele pot fi conectate la sistemul de scurgere al curții sau al piscinei, se comercializează cu capace de protecție, astfel că nu te deranjează atunci când te bucuri de piscina ta. Însă în cazul unei folosiri intensive a piscinei sau în cazul unei ploi, ele devin instantaneu utile.


Sunt puține elemente de care trebuie să ții seama în acest punct. E de preferat ca suprafața capacului rigolelor să fie în continuarea suprafeței dalelor de piscină și/sau a bordurilor din proximitatea acestora. Dacă se doresc borduri mai înalte, plasarea rigolelor în apropiere este o soluție perfectă pentru a evacua apa într-un mod cât mai comod, fără intervenții suplimentare. Alege un model de capac cu striații înguste, ca să nu incomodeze persoanele care folosesc piscina: nu este nevoie de rigole de capacitate mare, așa că profită de acest detaliu ca să integrezi lângă piscină un model de rigolă discret.


Oferta noastră


Pentru detalii referitoare la ce îți oferim, folosește filtrele de pe această pagină. Alternativ, ne poți contacta dacă ai întrebări suplimentare. Îți oferim soluții elegante și țintite precis pentru a rezolva cele mai comune nevoi, de la StarStone și SemmelrockStein+Design și ne putem adapta, firește, dorințelor tale specifice cu privire la elementele de piscină, de câte ori este cazul.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă