Peleti

Peleti

imagine-peleti


O soluție energetică la modă, peleții reprezintă un excelent răspuns la problemele ecologice și tehnologice de azi. Rumegușul rezultat din diverse procese de prelucrare a lemnului este uscat, comprimat, amestecat cu un adeziv și tăiat industrial în diverse mărimi. Este folosit ca combustibil termic specific și prezintă foarte multe beneficii. Peleții pot fi produși, în mod virtual, din orice specie. Totuși, la nivel european și local predomină peleții de brad, de pin și de foioase (în special stejar și fag, dar și frasin). Acestora li se adaugă peleții de floarea soarelui, care nu au o putere calorică similară, dar care se pot dovedi eficienți din punct de vedere economic.


Avantajele peleților


1. Rumegușul este comprimat până la aproximativ dublul densității lemnului verde, ceea ce duce la o eficiență energetică sporită și la reducerea volumului materialului energetic necesar pentru o unitate calorică dată.


2. În cadrul uscării, procentul de apă din peleți (aproximativ 10%) este ținut sub control, ceea ce asigură eficiența energetică ulterioară.


3. Cantitatea de cenușă (procentul depinde de tipul lemnului și de temperatura arderii acestuia) și de praf (procentul depinde de tipul lemnului și de modul compresării) este redusă.


4. Producția de dioxid de carbon din timpul arderii echivalează cu producția de oxigen a arborelui din care provine: peleții sunt relativ ecologici.


5. Raportul preț / energie este foarte bun.


6. Raportul energie / unitate de stocare este excelent.


7. Asigură o autonomie foarte bună a centralelor în care sunt folosite, reducând semnificativ intervențiile și întreținerea acestora.


8. Față de alți combustibili folosiți la ardere, procentajele de metal și sulf sunt foarte reduse.


9. În raport cu combustibilii fosili (care implică o tehnologie aparte, autonomă), peleții sunt mai eficienți pentru că tehnologia producerii lor nu este autonomă, ci e adiacentă unor tehnologii existente deja (a producerii de materiale din lemn) și, prin aceasta, mai puțin costisitoare.


De ce să utilizăm peleții?


Din cauza prețului, a ușurinței utilizării și a faptului că reprezintă un combustibil responsabil cu mediul înconjurător.


Față de lemn sau de combustibilii fosili, peleții sunt mai siguri și mai eficienți energetic. În plus, oferă o mai mare flexibilitate prin faptul că forma acestora este constantă și durata arderii – ușor de standardizat. Acest fapt devine relevant atunci când procesele termice trebuie automatizate sau semi-automatizate, în contexte industriale sau casnice deopotrivă.


Un al treilea răspuns este dat de faptul că existența pe piață a acestor combustibili permite cu ușurință automatizarea procesului de achiziționare, imposibil de realizat în cazul lemnului, ale cărui capacitate calorică și posibilitate de stocare diferă în funcție de forma și de specia acestuia.


Ce îți oferim


Peleții din oferta noastră vin să completeze o nevoie urbană tot mai des întâlnită, și anume aceea a unei energii termice naturale și standardizate. Îți punem la dispoziție peleți de calitate superioară, cu un indice de umiditate scăzut și o putere calorică semnificativă. Partenerii noștri certifică eficiența peleților pe care îi produc asigurându-te astfel de un raport bun între prețul pe care îl plătești și calitatea de care te bucuri.

Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă