Rigole

Rigole

Rigole


Rigolele sunt elemente foarte importante in amenajarea exterioara a casei, avand sarcina de preluare a apei in exces de pe suprafetele pavate, dirijand-o spre locul de evacuare. Rigolele sau jgheaburile de scurgere sunt niste santuri din beton sau alte materiale, montate la marginea partii carosabile. Ele pot avea forme si dimensiuni variate, fiind concepute astfel incat sa se potriveasca specificului terenului si sa preia in mod eficient apa pluviala.
Rigola este formata din corpul rigolei si/sau capul sau gratarul rigolei, care poate fi fabricat din diverse materiale - beton, plastic, otel galvanizat, inox, polietilena de inalta densitate sau lemn. Rigolele se monteaza intr-un pat de beton, iar la capatul sistemului de rigola se folosesc placi de capat.
Rigolele pot fi utilizate in diverse locuri: curti, alei, gradini, cai de acces, garaje subterane, zone pietonale, zone industriale, comerciale, parcari auto, autostrazi, platforme carosabile, drumuri rurale, forestiere, si agricole. Alegerea rigolelor trebuie sa tina cont de constructia cladirii, de tipul terenului exterior, de cantitatea de apa care trebuie colectata si de pavajul suprafetei.
Va punem la dispozitie o gama larga de rigole, de toate tipurile, pentru uz industrial sau rezidential, produse de cei mai renumiti producatori de pavaje din Romania: rigole pietonale, carosabile, rigole adanci, rigole de acostament, rigole scafa, rigole conice, santuri trapezoidale si triunghiulare prefabricate din beton si diverse modele de gratare pentru rigole.

Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă