Soluții întreținere

Soluții întreținere

Solutii curatare pavaje


Ca orice altă gamă de materiale utilizată la scară largă, pavajul a dezvoltat în timp anumite comportamente specifice ce au dus, la rândul lor, la dezvoltarea de produse anume de întreținere și curățare. Deși unele dintre acestea pot fi folosite incidental, cele mai multe sunt recomandate insistent de către producători pentru menținerea în timp a suprafeței, pentru reducerea uzurii, în scopuri estetice și chiar pentru a crește numărul funcțiilor pavajului și ale accesoriilor acestuia.


Soluții de întreținere – variante și proceduri specifice


Prima categorie se referă la totalitatea soluțiilor chimice și a materialelor folosite la întreținerea regulată a pavajului și a elementelor de pavaj. Cele mai importante produse pe care le poți găsi în cadrul acestei categorii sunt următoarele: • soluțiile de impermeabilizare – sunt folosite la tratarea pavajului pentru a nu mai permite trecerea apei prin rosturi și pentru a nu lăsa apa să erodeze suprafața pavajului. Se aplică la intervale de timp mari (în funcție de produs și, parțial, de pavaj), nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate, în special în cazul pavajelor urbane sau rezidențiale unde sigilarea trebuie să fie totală și unde rigolele specializate sunt deja prezente. Cele mai folosite sunt pe bază de silicon și presupun o procedură de aplicare ușoară, însă parțial specializată.

 • soluțiile sigilante – au un rol similar celor de impermeabilizare și sunt recomandate în principal pentru piatra naturală și materialele compozite. Au la bază compuși ai poliuretanilor, ceea ce le face foarte viabile în timp și rezistente la foarte multe tipuri de uzură.

 • soluțiile hidrofuge – sunt concepute, așa cum le spune și numele, pentru îndepărtarea apei de pe suprafețe. Sunt similare produselor destinate impermeabilizării și sunt aplicabile pe majoritatea felurilor de materiale folosite în producția pavajelor.

 • soluțiile de impregnare – pe lângă un rol de întreținere, parțial sau total impermeabilizant, au scopul de a intensifica aspectul suprafeței cu un luciu cromatic aparent lichid, adânc și vibrant. Sunt potrivite pentru suprafețele poroase, pentru ceramicele nesmălțuite și pentru orice altă suprafață cu un grad ridicat de retenție a apei.Presupun reaplicări succesive la intervale mari de timp.


Soluții de curățare – elemente centrale


Aceste soluții au o incidență a utilizării sporită și sunt destinate în marea lor majoritate folosirii de către proprietar, deși există excepții de produse în cazul cărora se recomandă o intervenție profesională. Cele mai multe dintre acestea sunt pe bază de detergenți lichizi și toate au ca scop obținerea suprafeței inițiale, de pe care să se îndepărteze diversele substanțe cauzate de expunerea la mediul înconjurător și/sau de expunerea la uzură: • soluții pentru îndepărtarea uleiurilor și a hidrocarburilor – sunt cele mai comune și sunt folosite intensiv în cazul pavajelor rutiere, dar pot fi utile și pentru pavajele rezidențiale și/sau pietonale.

 • soluții pentru îndepărtarea petelor de var – presupun un uz specific și sunt recomandate după operațiile de reamenajare din vecinătatea pavajului.

 • soluții de îndepărtare a ruginii – sunt recomandate pentru mediile umede se potrivesc pentru tratarea materialelor compozite și a pietrei naturale deopotrivă.

 • soluții antimucegai – în marea lor majoritate, aceste soluții sunt detergenți specializați pe îndepărtarea petelor de mucegai, dar și a altor elemente din mediul înconjurător care pot forma o aderență, în special pe suprafețele poroase și semi-poroase, cum sunt lichenii, ciupercile, algele sau mușchiul. Folosirea acestor soluții presupune anumite măsuri de precauție și este eșalonată mai rar decât cea a detergenților obișnuiți.


Atât soluțiile de întreținere, cât și cele de curățare sunt concepute pentru a mări durata de viață a pavajului sau a straturilor de piatră naturală și, firește, pentru a crește și a menține confortul persoanelor care le folosesc. Ne poți contacta aici pentru mai multe detalii. Până atunci, reține că o întreținere atentă îți asigură mai mult control și un standard de calitate a vieții mai ridicat în preajma pavajului, de orice tip ar fi acesta.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă