Substrat flori

Substrat flori

Substrat flori


Substratul de flori pe care ți-l oferim de la partenerul nostru Servicii Bistrițene reflectă una dintre cele mai inovative soluții pentru grădina ta și, implicit, pentru plantele pe care alegi să le cultivi în ea. Substratul de flori este compus dintr-o serie de substanțe necesare atât pentru un sol sănătos, cât, mai ales, pentru o creștere optimă a florilor. Din cauza acestui conținut optimizat, incidența infestațiilor (în principal fungi, dar și diverse tipuri de mucegaiuri) este redusă într-un mod hotărâtor, cu atât mai mult cu cât suprafața este păstrată corespunzător, cu perioade bine delimitate de umezeală și expunere solară.


Substratul de flori este astfel folosit pentru următoarele intervenții în grădină, în jardiniere sau în ghivece:  1. Menținerea echilibrului bio-chimic a pământului prin adăugarea acelor microelemente care sunt consumate de plante sau se uzează din diverse alte cauze, în timp.

  2. Crearea unui mediu propice și nou (în cazul jardinierelor permanente, al celor semi-permanente și al ghivecelor de interior și exterior deopotrivă) în care florile să se dezvolte corespunzător.

  3. Optimizarea solului existent pentru diverse tipuri de flori, oferindu-le acestora substanțele necesare specifice.

  4. Modificarea înălțimii solului într-o parte a grădinii sau într-un rondou specific, în funcție de nevoi.

  5. Optimizarea plantărilorîn straturi succesive atunci când este cazul.

  6. Optimizarea formării rădăcinilor în sol.


Substraturile de flori pot conține humus din scoarță și compost verde, turbă, diverși amelioratori, dolomită, substanțe nutritive specifice, perlit și alte componente esențiale pentru o dezvoltare excelentă a florilor tale.


Suma acestor componente se asigură că substratul respectiv permite o excelentă preluare a apei, o compactare corespunzătoare, o aerare a soluluispecifică – proprietăți fizice esențiale pentru florile tale. Reține însă că, pentru o utilizare optimă a acestor produse, sunt necesare intervenții regulate care să se asigure că aceste proprietăți fizice sunt menținute la un nivel optim de la o lună la alta, de primăvara și până la căderea zăpezii.


Folosește substrat de flori și atunci când dorești să-ți amenajezi un colț verde, cu vegetație bogată în frunze, nu neapărat înflorită. Și în aceste cazuri, solul oferit aici de Servicii Bistrițene își va dovedi utilitatea, oferind plantelor o dezvoltare optimă, echilibrată și progresivă pe durata întregului an. Suma substanțelor nutritive ce se găsesc în aceste produse este adecvată creșterii plantelor în același mod în care este recomandată pentru o înflorire de durată și bogată, atât a florilor anuale din grădina ta, cât și a celor perene. Avantajele acestui substrat se mențin în ghivece, unde recomandăm însă înlocuirea acestuia la începutul fiecărei primăveri și menținerea sănătății plantelor prin adăugarea de îngrășământ specific.


Substratul de flori este, în cadrul ofertei noastre, un produs valoros care, prin utilizare extensivă și regulată, poate schimba într-un mod cu adevărat semnificativ aspectul de ansamblu al grădinii tale.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă