Termoizolatii

Termoizolatii

Integrăm în oferta noastră de termoizolații toată gama de polistiren expandat pe care o accesăm, folosită cu succes atât în cadrul proiectelor de mari dimensiuni (cum sunt, spre exemplu, spațiile business și spațiile comerciale), cât și pentru proiectele mai reduse, ca cele rezidențiale.


Beneficii pe termen scurt și lung


Polistirenul expandat prezintă o serie de calități extrem de specifice, care-l recomandă ca una dintre cele mai importante soluții de termoizolații contemporane. Acest fapt se datorează caracteristicilor fizico-chimice ale acestui material, la care se adaugă câteva detalii financiare, de producție și de utilizare. Iată-le, structurate în funcție de importanța și impactul lor:  • Polistirenul este un material termoplastic (poate fi prelucrat prin modificarea temperaturii la care este expus), ușor de utilizat și cu o rezistență sporită la temperatura camerei.

  • Este fabricat din petrol, astfel că este un material ieftin.

  • Nu conduce curentul electric.

  • Prezintă un coeficient minor de conductivitate termică, în medii dintre cele mai diverse. Din această cauză, reprezintă o soluție de bază ca material termoizolator contemporan.

  • Are o foarte bună rezistență la tracțiune.

  • Este foarte ușor, ceea ce reduce costurile de transport și dificultatea instalării sale pe clădiri, chiar și la mare înălțime.

  • Are un bun efort de compresiune dacă este deformat cu până la 10-15 %; altfel spus, are o maleabilitate relativă bună.

  • Poate fi livrat în grosimi diverse (cele mai comune grosimi sunt de 2, 3, 5, 8, 10 și, respectiv, 15 cm).

  • Are o reacție controlată la foc.


Cum alegem polistirenul care se potrivește pentru proiectului nostru


Este o alegere care trebuie, în principiu, lăsată pe seama constructorului și/sau a arhitectului pentru că este corelată în primul rând cu elementele de structură și funcționalitate ale locuinței. O grosime mai mare asigură o izolare termică de calitate, efect pe care o să-l observi cu ușurință în timpul lunilor de iarnă. Pentru izolarea zidurilor exterioare a construcțiilor rezidențiale, cel mai mult se folosesc grosimile de 3, 5 și 10 cm, dar oferta noastră este mai amplă, și mai atent calibrată de atât.


Avantajele unei clădiri termoizolate față de contrapartea sa


Prețurile asociate termoizolării unei clădiri sunt foarte reduse în raport cu costurile de încălzire necesare pentru aceeași clădire, dacă aceasta nu ar fi izolată. Practic, prezența de azi a polistirenului ca opțiune de construcție reglează într-un mod mai mult decât semnificativ ceea ce plătim în lunile de iarnă.


În plus, tehnologiile de astăzi sunt adaptate și integrează polistirenul în orice tip de amenajare de la construcții noi, la spații tradiționale care mai dispun încă de o structură de calitate și care sunt optimizate termic prin adăugarea în exterior a unui strat de polistiren. Se aplică cu adeziv special și are o durată de viață de zeci de ani în condițiile climatice din zona noastră.


Ce soluții de termoizolații găsești la noi


Îți oferim plăci de polistiren de calitate superioară, asigurându-ne că partenerii noștri comercializează produse excepționale. Dincolo de grosimea acestora, plăcile noastre Termofix sunt livrate în dimensiuni de 100 x 5 cm, înfoliate în bax-uri care acoperă de la 1,5 m2 (la grosimea de 15 cm) la 12 m2 (la grosimea de 2 cm).

Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă
Grilă Listă
Setare Direcție Descendentă