Blog

Odată cu venirea Crăciunului și, într-un sens mai extins, a sărbătorilor de iarnă, ne focalizăm atenția în primul rând pe accesorizarea și înfrumusețarea spațiilor interioare, după care dedicăm puțin timp și zonelor vizibile din curte, cum este fațada casei, gardul, poarta de la intrare, etc. Făcând asta, lăsăm într-un plan secund o zonă care are un potențial foarte mare în această direcție, și anume zona pavajului și a mobilierului sau a obiectelor care-l însoțesc. Gestul este parțial valid din cauză că pavajul se află la înălțimea solului și, în context, nu pare vizibil. În acest blog post însă, ținem să-ți demonstrăm contrariul prin sfaturi și sugestii aplicate și diverse.

Citește Mai Mult

Acest blog post se axează pe elementele specifice de design care sunt la modă în această iarnă în ceea ce privește pavajele și accesoriile lor. Articolul nu acoperă dalele de interior și nici soluțiile conjuncturale (de interior sau nu) cu care ar putea fi corelate ele. Îți sugerăm să citești articolul cu atenție (și, în cazul că ai întrebări, să ne contactezi pe pagina aceasta) dacă te interesează să achiziționezi pavaje în această iarnă sau la începutul primăverii viitoare pentru că îți oferim, practic, trei tipuri de informații: care sunt modelele predilecte pentru anul viitor, ce presupun aceste modele și, apoi, cum trebuie integrate aceste modele în arhitectura de ansamblu a locuinței tale.

Citește Mai Mult

Acest articol are un scop dublu: pe de o parte oferă soluții de design pentru spațiile tale personale, explicând în ce mod ar trebui corelate materialele pentru a obține un efect plăcut și, pe de altă parte, oferă informații tehnice utile cu privire la aceleași materiale. Firește că oferta de azi nu este limitată la cele trei elemente remarcate în titlu, dar tinde să se axeze în primul rând pe ele. Alte materiale (după cum îți vom explica mai jos) sunt folosite incidental și au, de cele mai multe ori, un sens precis și o utilitate clară. Folosește astfel blogul fie ca pe un ghid, fie ca pe o serie de sfaturi conjuncturale, care pot fi adaptate cazurilor tale particulare cu foarte puțin efort. În ambele situații, nu uita că referința ta trebuie să rămână designul de ansamblu al spațiilor tale.

Citește Mai Mult

Îți pui pavaj nou? Îți remodelezi casa, apartamentul sau grădina? Îți reamenajezi o parte a curții pe care vrei s-o folosești într-un alt mod? Dincolo de toate aspectele legate de obiectele noi pe care o să le achiziționezi (pavele, dale și alte elemente structurale sau de decor necesare proiectului tău), te vei confrunta cu o problemă specifică: multe dintre elementele pe care ți le-am enumerat în titlu arată încă bine și, cu puțină imaginație, pot fi refolosite în feluri distincte de cele originale. Dacă îți dai interesul, îți poți crea în curte și în casă obiecte sau decorațiuni la modă fără să investești altceva decât puțin timp și îndemânare. Ai în acest blog post câteva idei care te pot ajuta să începi un asemenea experiment.

Citește Mai Mult

Spatii de relaxare in curte pentru o vara tarzie

joi, 29 august 2019 09:18:00 Europe/Bucharest

Spre finalul acestui anotimp, căldura nu este singurul impediment de care ne lovim atunci când dorim să ne relaxăm în grădina sau în curtea noastră. Însă cu eforturi moderate, putem obține diverse zone de liniște în preajma cărora să ne odihnim. O curte bine pavată, o grădină ale cărei alei au fost concepute cu atenție, o terasă bine plasată – sunt toate locuri ce ne permit să ne desfășurăm creativ în așa fel încât finalul verii să nu fie sinonim cu un șir de zile toride și uscate, ci un prilej cu adevărat special de a ne bucura de natura care ne înconjoară casa. Blog post-ul de față își propune să-ți dea câteva sugestii în această privință. Departe de a fi exhaustiv, el este conceput ca o serie de sugestii care comportă oricâte ajustări dorești.

Citește Mai Mult
Postat De: Dragomir Margineanu

Sfaturi esentiale pentru o piscina de vis

marți, 6 august 2019 08:19:00 Europe/Bucharest

Este mijlocul verii și o piscină în curtea din spate este probabil cel mai atrăgător element la care ne putem gândi într-o zi călduroasă. Acest blog post te învață ce piscină ți se potrivește, care sunt accesoriile de bază pentru piscine, ce tipuri de pavaje sunt recomandate în apropierea piscinelor și, nu în ultimă instanță, cum îți poți face viața și mai ușoară lângă apă în perioada verii.

Totuși, reține că, fiind interesați în primul rând de pavaje, tratăm piscina ca pe un element adiacent din curte, focalizându-ne atenția nu atât de mult pe ea, cât pe interacțiunea dintre prezența ei în curtea ta și elementele care o înconjoară.

Citește Mai Mult
Postat De: Dragomir Margineanu

De multe ori, ceea ce stabilește valoarea de cumpărare sau de închiriere a unui spațiu imobiliar nu este suma părților sale, poziția spațiului într-un context urban anume sau chiar mărimea acestuia, ci un anume aer, o anume identitate pe care casa respectivă o transmite încă de la prima vedere. Acest aer specific poate fi îmbunătățit și/sau susținut prin tehnici specifice, iar o parte dintre aceste tehnici sunt în legătură directă cu alegerile pe care le facem în curte atunci când ne selectăm pavajele și accesoriile acestora. De aceea, fie că te-ai hotărât să-ți schimbi pavajul din casa ta, fie că încerci să vinzi sau să dai în chirie un spațiu, este bine să iei în calcul strategiile prin care îți alegi pavajul, necesare pentru creșterea valorii spațiului tău.

Citește Mai Mult

Dintre elementele pe care le ai la îndemână ca să creezi impresia de mai mult spațiu în curtea ta (dar și în grădină, pe terasă, în bucătăria de vară și în spațiile adiacente lor), pavajul este aproape cel mai important. Modelele acestuia, felul cum este aranjat, bordurile, culorile, mărimea dalelor și toate celelalte caracteristici ale pavajului contribuie la crearea unei senzații spațiale în funcție de abilitățile tale și ale arhitectului sau constructorului tău de a le integra.

Citește Mai Mult

Pavajul pentru curtea din fata. Ghid complet

marți, 4 iunie 2019 09:18:00 Europe/Bucharest

Orice formă ar avea și aproape în orice context ar fi plasată, curtea din față este primul element care arată vizitatorilor casa în care vor intra. Din acest punct de vedere, ea poate să fie mai importantă chiar decât stilul arhitectural folosit pentru clădire, deși cele două elemente de arhitectură se completează deseori într-un tot unitar. Într-un asemenea context, este într-adevăr esențial să-ți alegi cu cea mai mare atenție aspectul curții din față. Iar aici, pavajul și accesoriile sale sunt ele însele esențiale.

Citește Mai Mult
Postat De: Dragomir Margineanu

Dalele individuale: utilitate, sugestii si solutii

luni, 13 mai 2019 08:18:00 Europe/Bucharest

Mai mult decât oricând, primăvara este momentul când dalele individuale ies în evidență în curtea și, în special, în grădina ta. Iarba este unul dintre motivele de bază care susțin acest lucru, dar nu singurul. În fapt, alegerea dalelor individuale este suficient de complexă încât să-ți solicite toată atenția. Ai aici la îndemână un ghid complex și echilibrat, conceput tocmai în acest scop. Citește mai departe ca să-ți faci o imagine amplă și exhaustivă referitoare la tipurile de dale individuale pe care le ai la dispoziție, la modurile cum le poți folosi și, nu în ultimul rând, la trucurile posibile prin care, folosind aceste dale, îți poți înfrumuseța și mai mult spațiul privat.

Citește Mai Mult
Postat De: Dragomir Margineanu
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Setare Direcție Ascendentă