Pavaje la moda si avantajele lor

Pavaje la moda si avantajele lor

06.07.2021 08:00

img_2iunie2021Orice ofertă de produse comportă, de la o perioadă la alta, schimbări care nu țin numai de tehnologia de producție și de performanța materialelor, ci și de un aspect mult mai subtil și mai relevant: de gustul cumpărătorilor. Din cauza faptului că accesul la varietate este mai mare ca niciodată (și în ceea ce privește tipologia dalelor achiziționate, dar și în privința accesoriilor), clienții de pretutindeni au dezvoltat un interes deosebit pentru a-și calibra cât mai atent cumpărăturile la nevoile și înclinațiile lor stilistice. Găsești mai jos modelele cele mai relevante pentru începutul acestei veri, împreună cu explicații importante legate de motivele pentru care aceste modele sunt în topul cumpărătorilor noștri.

 

 

Cum alegem pavajul care ne place?

Acest aspect este mult mai complicat decât pare la prima vedere și nu atrage după sine un răspuns extrem de evident. Se întâmplă din multe cauze: nu avem privire de ansamblu și nu știm să ne imaginăm cum ar arăta un model anume în contextul casei noastre; nu știm combina materialele folosite cu scopuri distincte; nu luăm în calcul toate aspectele legate de funcționalitate; nu privim spre detalii.

O metodă potrivită, cu ajutorul căreia ne asigurăm de rezultate dintre cele mai bune este să încercăm să ne imaginăm folosirea respectivului model pe parcursul unui an de zile. În felul acesta, vom putea să descoperim următoarele:

img_cobiunie2021

- dacă se integrează cu succes în planul curții noastre;

- dacă este la fel de funcțional de la un anotimp la altul, de la vegetația verii la sărăcia zilelor seci de iarnă;

- dacă este ușor de întreținut în perioadele ploioase, când vegetația este abundentă sau când praful verii se lasă peste toată curtea, în zilele de caniculă extremă;

- dacă este plăcut seara;

- dacă se întreține ușor;

- dacă se adaptează cu ușurință la schimbarea accesoriilor din curte și grădină, inclusiv bănci, borduri, jardiniere sau alte elemente de design.

Trei pavaje cu stil

Îți integrăm aici trei modele deosebite, foarte apreciate de cumpărătorii noștri, în special de către cei care locuiesc în zone urbane.

Arte Arc De Cerc surprinde prin bogăția pe care o creează stabilitatea modelului său. Este un model clasic, portughez, folosit în multe perioade istorice cu succes, pentru că reușește să îmbine într-un mod reușit aspectele 

img_3iunie2021

img_2iunie2021practice cu cele estetice. Este ușor de montat și foarte rezistent de la un an la altul, prezentând o rată de degradare excelentă în raport cu multe alte modele contemporane. Îl recomandăm pentru curțile mici, asaltate de vegetație și accesorii, unde primează intimitatea și aerul cald al casei natale. Se va integra aici în foarte scurt timp, oferindu-ți nu doar confortul unui spațiu bine organizat, ci și stabilitatea unei geometrii bine echilibrate.

Artline desăvârșește curțile mari, restructurează aleile drepte și oferă perspectivă. Este funcțional și ferm, aproape solemn în felul cum echilibrează spațiul unde este utilizat. Fiind o gamă angulară, e de multe ori potrivită pentru spații impersonale (alei comune, clădiri de birouri, piațete), dar are totuși puterea stilistică de a rescrie curțile generoase ale vilelor urbane în moduri dintre cele mai neașteptate. Cromatica simplă așteaptă la rândul ei accesorii mai colorate, pe care le susține cu ușurință de la o perioadă a anului la alta.

Probabil motivul pentru care Jerusalem Stone se păstrează printre preferințele clienților noștri stă în faptul că modelul comportă o eleganță rară: forma hexagonală a dalelor intensifică spațiile semi-deschise, oferindu-le structură și ritm. În plus, datorită modularității implicite a acesteia, modelul poate fi folosit în spații medii sau mari deopotrivă, fără să deranjeze ochiul și fără să încarce perspectiva. Mulți clienți îl aleg însă și pentru curțile deschise, aflate încă în vecinătatea unor elemente de vegetație tinere, curți care au nevoie de structură la înălțimea solului.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               img_aidiunie2021                                                                                                                                                                                                                                                     

Soluții contemporane pentru curtea ta: la ce trebuie să te uiți

Insistăm aici pe trei direcții distincte, pe trei tipuri de alegeri pe care le recomandăm tuturor clienților noștri:

 1. Caută armonia funcțională. Un concept novator, acesta se referă la echilibrul dintre estetică și utilitate, dintre cum arată un pavaj în context și cât de util se dovedește.
 2. Alege conform gustului tău propriu. Cel mai important criteriu estetic pe care ar trebui să-l iei în calcul este gustul tău, indiferent de orientările contemporane. Asta pentru că modele trec, dar gustul rămâne. Dacă preferi un tip de pavaj, o culoare anume sau înclini către o textură de un fel sau altul, nu te lăsa cuprins de o modă de moment care se îndreaptă în direcția opusă.
 3. Optimizează inteligent. De foarte multe ori, ceea ce alegem poate fi optimizat în ceea ce privește costurile, raportul dintre pavaj și accesorii, utilitate, reziliență etc.

Patru pavaje ideale pentru această vară

Patio Antik adaugă curții tale o esență istorică, foarte potrivită pentru zilele toride de vară. Este o gamă pe care o recomandăm în special pentru curțile rezidențiale de dimensiuni mici și medii, pentru foișoare, alei și pasaje de trecere, pentru poduri pavate sau pentru o zidărie ușoară, cochetă în partea din spate a grădinii. Sunt modulare și prietenoase cu mediul, au o textură deosebită și reconstruiesc cu ușurință aceeași perspectivă dintr-o parte într-alta a curții tale, în cazul în care sunt folosite în tandem cu alte pavele similare.             

img_4iunie2021

img_5iunie2021

Forest este un model elegant și asertiv, binevenit în timpul petrecerilor de exterior, în timpul cărora fundamentează cu acuratețe distincția acestora în spațiul tău privat. Dalele mari respiră bine în curte și pe terasă, iar ansamblul arată curent nu doar vara, ci și de-a lungul celorlalte anotimpuri, oricare ar fi gamele de culori cu care acestea se vor intersecta. Forest împrumută căldura și opacitatea lemnului, ceea ce redă un aer primitor curții tale, chiar și în preajma mobilelor și accesoriilor moderniste, realizate din metal rece sau sticlă transparentă.

Pasul japonez este un model cu excelentă rezistență în timp: dalele individuale arată la fel de bine în timpul verilor uscate când, dintr-o lipsă incidentală de grijă, gazonul își pierde din strălucire, ca iarna sau primăvara devreme, când, asaltate de flori de talie joasă, păstrează căldura grădinilor japoneze în curtea ta. Ușor texturat și îmbogățit cu o nuanță deosebită (beige, noche, smoke), acesta te lasă să alegi orice design îți pare potrivit pentru curte sau, mai ales, pentru gazonul din grădină.

img_6iunie2021

La linia este simplă și, cu toate acestea, sistematizează o perspectivă chiar și în spații de mici dimensiuni sau pe alei înguste: forma pătrată a dalei, coroborată cu o rostuire generoasă, rectifică cu ușurință erorile de design și pe cele venite din desfășurarea firească a naturii. Ți-o recomandăm în tandem cu alte modele sau achiziționată ca atare, pentru curțile late, cu acces auto și totodată pentru terasele mari.

                                                                 

Un sfat util:

 • Este bine să ai un plan bine pus la punct al întregii curți înainte să comanzi pavajul potrivit. În felul acesta, o să diminuezi numărul erorilor potențiale și o să ții sub control raporturile, mai discrete, dintre pavaj și elementele din grădină și din curte cu care acesta intră în dialog.

Ce păstrăm din modă și ce nu

Orice modă trece. Pentru un articol de îmbrăcăminte sau pentru un accesoriu sezonier, acest fapt este prea puțin relevant. Pavajul însă intră într-o complet altă categorie din cauza faptului că persistența lui în timp este accentuată. Astfel, trebuie să nu uităm acest detaliu atunci când alegem. Mai mult încă, este bine ca alegerea noastră să fie în granița dintre relevanța pavajului de-a lungul timpului și impactul aspectului său la un moment dat.

 1. Mulți comercianți fac reclamă modelelor de pavaj fără să țină seama de acest aspect, inducând parțial în eroare cumpărătorii. Ne poți contacta aici pentru detalii despre cum trebuie să eviți acest fapt neplăcut sau dacă dorești să ne ceri mai multe sfaturi în această direcție. Nu orice element la modă este bun pentru tine sau pentru curtea ta.
 2. Există valori are rezistenței în timp la care nu ar trebui să renunți niciodată, indiferent de cât de mult îți place un pavaj sau o gamă de dale la modă. Unele dintre acestea sunt: gradul redus de uzură în timp; persistența în fața intemperiilor; rezistența la îngheț; modularitatea.
 3. Din ceea ce ține de modă, reținem doar elementele care pot fi corelate cu designul existent al casei noastre. Aceasta este soluția cea mai rapidă prin care putem să ne asigurăm că nu comandăm un pavaj al cărui aspect sau a cărui funcție astăzi relevantă s-ar putea dovedi peste câțiva ani deranjată în context.

Trei modele pentru culoare și efect

img_8iunie2021Alegem pentru această categorie trei modele deosebite, care s-au remarcat ca preferințe printre cumpărătorii noștri atât din cauza calităților deosebite ale acestora, cât și pentru aspectul remarcabil și nou, foarte binevenit în curțile rezidențiale urbane de astăzi.

O soluție care nu este nicidecum nouă, AirPave continuă să se afle în topurile noastre. Credem că secretul acestui model vine din echilibrul fin dintre formă și cromatică, din funcționalitatea sporită, din raportul onest calitate / rezistență și, nu în ultimul rând, din adaptabilitate. Potrivit pentru curți mari și alei spațioase, AirPave se adaptează cu ușurință teraselor de orice fel și este din toate punctele de vedere asertiv în spațiu: permite accesorii diverse fără a-și pierde nimic din identitatea pe care o degajă.

img_9iunie2021Bradstone Bucată de Copac este, pe de altă parte, nou în oferta noastră și urmează un trend destul de specific: cel al dalelor de mari dimensiuni și al palisadelor care reproduc texturile lemnului, așa cum ți-am oferit deja aici și aici. Dalele individuale ale acestei game se integrează natural pe suprafața gazonului, împrumutându-i acestuia căldură și o senzație deosebită și primitoare. Acest model este la modă, însă sensul său este perpetuu pentru că textura lemnului va impresiona întotdeauna în grădina ta, indiferent de evoluțiile stilistice ale industriei la un moment dat.

Bradstone Old Town atrage privirea încă de la început prin modul simplu, dar atât de eficace de a se integra în spațiu. Păstrând ce este puternic și permanent din natura pietrei, acesta reține totuși o căldură sudică, aproape mediteraneeană, atât de potrivită lunilor de vară. Îl recomandăm în special în apropierea grădinilor bogate în flori și pe aleile asaltate de bănci și jardiniere, pe terase sau în aleea de la intrare, însoțit de o iluminație inteligentă.

3 sfaturi despre ce să alegi și la ce să te uiți

În cadrul acestei alegeri, elementul cheie este designul. Caută un model cu o identitate aparte. Oferta noastră este foarte bogată în această direcție, iar filtrele din partea stângă a paginii îți permit să-ți restrângi căutările fără să pierzi timp. Design înseamnă orice, de la culoare la formă, de la mărimea dalelor la tipul rostuirii pe care acestea îl așteaptă. Mai mult încă, design ține de tot ceea ce integrează pavajul tău în spațiul curții: accesorii, arhitectura casei, plantele, arhitectura elementelor și a clădirilor conexe.

Modelele noi aduc uneori soluții pe care nu le știai sau la care nu te-ai gândit până acum. Un model nou nu înseamnă în mod necesar un model trecător, de aceea credem că ai putea să te orientezi și în această direcție.

În cazul în care nu vorbim decât despre o reamenajare și nu vrei să modifici tot pavajul, este obligatoriu să cauți un model similar celui existent. De foarte multe ori, completarea cu exact același model este cea mai bună și mai puțin intruzivă soluție. Alternativ, poți înlocui întregul pavaj cu unul nou. În acest caz, controlul pe soluțiile de design la modă este mai mare, dar și costurile vor fi, cel puțin parțial, altele.

img_10iunie2021

Trei game deosebite și o idee

Penter Dresden cu Cant rămâne în oferta noastră o variantă de succes pentru grădinile înflorite în perioada de vară. În timpul celorlalte anotimpuri, modelul iese în evidență prin ținuta deosebită cu care menține arhitecturile înconjurătoare, luminându-le contrastiv. Este potrivit pentru vilele urbane, dar se integrează natural, din cauza aspectului de piatră neșlefuită în cadrul curților de țară sau pentru alei cu sau fără trecere de nivel.

Așa cum îi spune și numele, Penter Rotblaubunt este un model care mizează pe un anumit dialog cromatic deosebit, care iese în evidență atunci când este folosit pentru acoperirea unor suprafețe mari de sol. Îl recomandăm pentru piațete sau, așa cum s-a întâmplat de multe ori în ultima perioadă, pentru achizițiile business, unde este conceput să conlucreze fie cu arhitectura modernistă, fie cu diverse clădiri profund utilitariste. Considerăm că elementul care îl ține în atenția clienților noștri este tocmai versatilitatea de care dă dovadă atunci când trebuie să conlucreze cu forme și structuri inedite.

img_11iunie2021

img_12iunie2021

Ultimul model pe care ți-l recomandăm în cadrul acestui articol de blog este Penter Titan. Continuând bogata tradiție Penter, pe care suntem mândri să ți-o prezentăm în formele ei cât se poate de variate, acest model adaugă colecției un ton deosebit prin nuanța specială pe care o afișează. Variația minoră în spectrul unui brun antracit susține cu ușurință spații de mari dimensiuni. Este la modă, credem, și datorită aspectului ușor impersonal, care poate structura cu ușurință medii dintre cele mai vaste, de la o piațetă de dimensiuni moderate, la aleea centrală dintr-o curte plină de flori.

Ideea la care am ajuns în acest context ține de capacitatea de a integra două modele simultan pentru a obține un efect bogat în curtea ta și pentru a păstra o senzație de nou de la o perioadă a anului la alta. Dacă alegi o astfel de variantă (în special pentru spațiul tău privat, dar nu numai), iată ce ar trebui să reții înainte de a decide cele două (sau chiar mai multe) modele pe care dorești să le utilizezi în tandem:

 • folosim același model pe aceeași înălțime de nivel;
 • folosim modele de forme aproximativ similare;
 • nu combinăm dale angulare cu dale rotunde;
 • nu aglomerăm spațiul cum prea multe modele sau cu prea multe culori;
 • folosim același model în cadrul aceleiași funcționalități;
 • lăsăm un singur model să atragă ochiul și îl păstrăm pe celălalt (sau pe celelalte pentru detalii).

img_13iunie2021

Este timpul pentru o redecorare?

Din experiență, știm că mulți dintre clienții noștri aleg pavaje la modă în această toamnă din dorința nu atât de a construi ceva nou, cât de a-și redecora spațiile existente. Cum știm dacă este timpul pentru o redecorare și de ce? Un astfel de proces este simultan cronofag și acaparant, inclusiv la nivel financiar. Din această cauză, este de preferat să-l planificăm cât mai bine cu putință. În plus, este un plan potrivit pentru lunile de iarnă.

Poate fi timpul pentru o redecorare, în special dacă ne referim doar la o parte a casei, la o terasă, la o trecere de nivel, la scări, la o alee care și-a pierdut din integritatea inițială. În astfel de cazuri, un pavaj la modă nu face altceva decât să adauge un spor de noutate spațiului tău, cu un efort moderat.

Modelele pe care ți le-am sugerat în acest articol nu sunt nici pe departe suma tuturor variantelor pe care le ai la dispoziție. Pentru o privire mai amplă, te invităm să ne consulți oferta completă de dale și pavele, unde vei descoperi sute de modele, multe dintre care îți vor părea cu siguranță potrivite pentru spațiul tău personal în această primăvară.

Postat în News De:
Dragomir Margineanu

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii